nega kose

Kosa je definitivno zaštitni znak mnogih svetskih diva i zvezda, a sigurno je da svaka dama poželi da ima gustu, dugu i negovanu dlaku kao brojne javne ličnosti. Postoji mnogo načina da frizura uvek izgleda savršeno i zrači lepotom, a za to je nedvosmisleno potrebna aktivna i pravilna nega kose.

Da bi se uspostavila nega kose koja će ojačati dlaku, dati joj sjaj, prorediti potrebu za pranjem i preparatima, postoje određeni trikovi koji će olakšati svakodnevnicu. Vrhunski frizeri i poznavaoci oblasti kreiranja sjajnih frizura znaju tajne kako da farbe za kosu budu izvor korisnih sastojaka, kao i na koji način tretirati suvu i mokru dlaku za maksimum zadovoljstva klijenata.

Redovno pranje kose uz odgovarajuće preparate

Prvi i osnovni trik uz koji će nega kose biti lakša, uspešnija i sa vidljivijim rezultatima, jeste odabir odgovarajućeg šampona. Naime, važno je da u potpunosti odgovara tipu i problemu koji vlas ima, odnosno da umanjuje efekat opadanja kose, bude namenjen strukturi koja se često masti, lako zamrsi i gubi oblik, kao i da pruža hranljivost i sjaj dlake.

Na primer, šamponi bez sulfata i parabena preporučuju se za kosu tretiranu keratinom, dok zaštita od oštećenih vrhova i za oporavak vlasi zahteva ove supstance, uz izobilje vitamina i minerala. Takođe, preporuka je kosu prati ne više od 3 puta nedeljno, ili dodatno koristiti inovativne i hranljive šampone za suvo pranje vlasi.

Upotreba maski, regeneratora i kapi za spektar korisnih efekata

Svaki tip vlasi, a posebno nakon nanete farbe za kosu ili postupka blajhanja, zahteva kupovinu dodatnih preparata, pored pranja odgovarajućim šamponom. Specijalizovane maske namenjene oporavku, mekoći, blistavosti i sjaju, kao i kompletnoj regeneraciji, obezbeđuju da nega kose bude savršena, kao i u najboljem salonu.

Maske se nanose i za hidrataciju, prodiranje hranljivih sastojaka duboko do korena i u strukturu vlasi, nakon šampona koji ima zadatak da otvori kutikulu same dlake. Regeneratori ili balzami koriste se sa ispiranjem neposredno nakon nanošenja, dok se maske uglavnom zadržavaju između 5 i 15 minuta.

Korišćenje hranljive farbe za kosu bez oštećenja

Profesionalci za koje je oblast interesovanja nega kose istražuju i kreiraju neverovatna otkrića za efikasnost tretiranja vlasi i najbolje rezultate. Na taj način, upravo najbolje farbe za kosu jesu one koje pružaju željeni ton boje bez izuzetka i razlika, a najmanje oštećuju kosu. Trik za svežinu, volumen, zdravu dlaku, oporavak i negu, jeste upotreba farbe za kosu bez amonijaka.

U kombinaciji koju čine kvalitetna farba renomiranog proizvođača i nizak procenat hidrogena, kosa će biti fantastičnog izgleda, a dlaka bez oštećenja, lomljenja, opadanja i drugih pojava nekada karakterističnih za tretiranje bojama. Svakako, dodatna nega nakon nanošenja i ispiranja farbe za kosu mogu biti i blagi balzami, specijalno arganovo, ricinusovo i ulje makadamije koje će pospešiti strukturu vlasi, eliminisati oštećenja i suvoću, kao i pospešiti njen rast.

Nega kose značajna je za zdrav i svež izgled, ostavljanje snažnog utiska i lični doživljaj lepote, zavodljivosti i samopouzdanja. Kako svaka vlas zahteva aktivnu negu, navedeni trikovi mogu pomoći da svakodnevnica sa ne uvek savršenom kosom, već i određenim pojavama poput opadanja, oštećenja, težeg raščešljavanja i nedostatka volumena, bude ispunjena olakšanom i uspešnom rutinom.