Jekoderm Galenika

Jekoderm mast Galenika

Sastav

1g Jekoderm masti sadrži: riblje ulje (Jecoris oleum) 250mg

Delovanje:

Jekoderm mast u svom sastavu ima riblje ulje, bogato vitaminom A, koji je bitan za pravilno formiranje epiderma. Jekoderm mast podstiče i ubrzava proces regeneracije oštećene i iritirane i kože, naročito pod uticajem toplotnih ili hemijskih agenasa. Suva koža, koja se uz to i peruta, postaje glatka, sjajna i elastična. Jekoderm mast pospešuje proces epitelizacije i samu negu kože.

Jekoderm mast se koristi u sledećim slučajevima:

– za opekotine i opekotine od sunca

– za iritiranu i ojedenu kožu (naročito na pregibima, usled trenja ili prekomernog znojenja)

– za iritacije i ojede kod beba

– za negu zdrave, osetljive kože

– za tretman suve, perutave i ispucale kože.

Upotreba (način primene):

Jekoderm mast Galenika treba naneti direktno na oštećenu kožu i blago utrljati. Zavisno od jačine oštećenosti i stepena isušenosti kože, Jekoderm mast treba nanositi 2-4 puta dnevno.

Jekoderm Galenika

Jekoderm za opekotine

Jekoderm mast za opekotine daje odlične rezultate. Takođe se koristi jekoderm za opekotine od sunca. Zahvaljujući ribljem ulju, koje ulazi u sastav ove masti, Jekoderm pospešuje oporavak oštećene kože i ubrzava proces zarastanja, odnosno epitelizacije kože. Smiruje upalni proces na koži zahvaćenoj opekotinama.

Jekoderm za lice

Riblje ulje se sastoji od omega-3 masnih kiselina. Postoje dva glavna tipa masnih kiselina: DHA i EPA. EPA posebno pomaže u regulisanju proizvodnje sebuma kako bi se povećala hidratacija kože, čineći je glatkom i elastičnom.

Riblje ulje može da spreči nastanak akni i bora, dakle, može da odlaže proces starenja kože. EPA može da blokira oslobađanje enzima UV-indukovanog, koji degradira kolagen i tako uzrokuje linije i opuštenu kožu. EPA je i antioksidant i anti-inflamatorni agens. Može da spreči i regeneriše oštećenja kože od sunca.

Riblje ulje se takođe koristi da pomogne u lečenju stanja kože kao što su atopični dermatitis i psorijaza. Neka istraživanja su pokazala da riblje ulje može da pomogne u smanjenju simptoma psorijaze. Druga studija je pokazala da korišćenje ribljeg ulja na dnevnoj bazi smanjuje simptome ekcema tokom 12 nedelja.

Jekoderm mast za akne

Akne se javljaju kada koža proizvodi višak masnoće, uzrokujući bujanje bakterija ispod kože. Ovo izaziva upalu. Omega 3 masne kiseline pomažu u smanjenju upale, što će smanjiti akne i bubljice. Riblje ulje može da pomogne onima sa blagim ili umerenim oblicima akni.

Jekoderm mast za bore

Dokazano je da riblje ulje može da spreči ili odloži nastanak bora, čineći kožu glatkom i sjajnom. Naročito sprečava isušivanje kože i pojavu finih linija na koži. Ovo duguje svom antioksidativnom delovanju, kao i sposobnosti da adekvatno hidrira kožu.

Iskustva

Kada je u pitanju Jekoderm mast iskustva su mahom pozitivna. Možda nekome ne prija miris ribljeg ulja, međutim, njegove zdravstvene prednosti su zaista brojne. Jekoderm krema se najviše koristi za opekotine, a preko leta za opekotine od sunca, dok se sve više koristi i za svakodnevnu negu kože, naročito suve kože. Jekoderm, odnosno riblje ulje iz ove masti, ima sposobnost da deluje čak i protiv akni i bora. Prema nekim istraživanjima, jekoderm mast može ublažiti simptome ekcema i psorijaze. Veoma je važno da budete uporni, da redovno nanosite ovu mast kako bi rezultati bili vidljivi.

Cena

Jekoderm mast ima veoma pristupačnu cenu, koja iznosi oko 200 dinara. Jekoderm mast je dostupna u pakovanju od 25 g.