soda bikarbona za kosuAko ste odlučili da koristite prirodne proizvode za negu kose, onda možete da razmislite o korišćenju sode bikarbone. U ovom članku, naći ćete prednosti korišćenja i metode korišćenja sode bikarbone za kosu.

Ne smatra se da je korišćenje prirodnih proizvoda moda, već potreba. Većina proizvoda koji se koriste za kosu ili kožu i koji su dostupni na tržištu, sadrže veliki broj hemikalija, koji će učiniti više štete nego koristi. Stoga, većina nas se vraća na vekovima stare prirodne preparate.Soda bikarbona je jedan takav prirodni preparat koji može da pomogne u lečenju gubitka kose, a takođe pomaže u tome što čini kosu zdravom.

Pranje kose sodom bikarbonom

Bilo koja vrsta šampona koja se nudi na tržištu sadrži jake hemikalije koje mogu oštetiti kosu. Da, čak i ekstra blagi, hidratantni šamponi koje koristite sadrže štetne hemikalije. Dugo korišćenje šampona dosta često može izgoreti i isušiti kosu. Dakle, prelazak na prirodne preparate je definitivno dobra ideja. Soda bikarbona je dobra i zdrava zamena za šampon i balzam. Ona apsorbuje prirodna ulja u kosi i stoga, deluje kao šampon. Ovaj prirodni proizvod je dobrar za masnu kosu. Drugo, mnogi ljudi koristi sodu bikarbonu za čišćenje kose od masnih materija i hemikalija koje ostaju u kosi nakon šampona i balzama. Soda bikarbona pomaže u lečenju i prevenciji gubitka kose. Međutim, tačno je i da u početku vaša kosa može zapravo izgledati loše. Ali, soda definitivno čini čuda nakon početnog pranja.

Saveti za korišćenje sode bikarbone za kosu

Dodajte 2-3 kašičice sode bikarbone u malo tople vode i mešajte da se formira pasta. Nanesite ovu smešu direktno na kožu glave i masirajte dobro, a zatim isperite vodom. Druga metoda podrazumeva korišćenje sode zajedno sa vašim šamponom. Sipajte šampon u dlan i dodajte ½ kašičice sode bikarbone na to. Isperite vodom posle nekoliko sekundi.
Možete napraviti mešavinu sode bikarbone i vode i čuvati u boci od šampona u vašem kupatilu. Soda sadrži veliku količinu alkalnih materija i stoga je neophodno da se eliminiše ova visoka PH vrednost. Zato se savetuje da se kosa ispira mešavinom jabukovog sirćeta i vode svaki put kada koristite sodu bikarbonu.

Povezano>>> Soda bikarbona čini čuda sa kožom i kosom

Trebalo bi dodati 1-2 kapi jabukovog sirćeta u jednu šolju vode i time isprate kosu. Trebalo bi napomenuti da ovi proizvodi ne pomažu rast kose. Oni samo zaustavljaju gubitak kose, preterano mašćenje kose i perut. Kada se ovi poremećaji eliminišu počinje da se odvija normalan rast kose.

Nema poznatih neželjenih efekata prilikom korišćenja sode bikarbone za pranje kose. Međutim, budite oprezni ako se uopšte pojavi bilo kakva iritacija nakon korišćenja sode bikarbone i sirćeta. U tom slučaju trebalo bi odmah da prestanete da koristite ove proizvode. Oprez!