Svi imamo sodu bikarbonu u svom domu, ali većina nas je retko koristi. Da li ste znali da soda bikarbona može da učini čuda sa vašom kožom i kosom?

Pored toga što može da izbeli zube, kao i da posluži kao šampon, evo za šta se soda bikarbona još može koristiti:

Piling

Ukoliko pomešate sodu bikarbonu sa vodom, dobićete odličnu mešavinu za piling lica. Uspećete da uklonite sve mrtve ćelije kože, a vaša koža će izgledati sjajno.

Uklanjanje naslaga kože

Dodajte sodu bikarbonu u svoj šampon kad budete prali kosu i uspećete da uklonite sve slojeve kože koji su se nataložili u vašoj kosi.

soda za kosu

Čišćenje četki

Ne samo da uklanja naslage iz kose, već i naslage sa češljeva i četki. Potrebno vam je samo malo tople vode i sode bikarbone. Potopite četku u ovu smešu i dobro je operite.

Omekšavanje zanoktica

Da li ste znali da soda bikarbona omekšava zanoktice? Pomešajte je sa malo vode i nanesite na zanoktice i nokte uz pomoć četkice za lakiranje noktiju. Nežno utrljajte i rešićete probleme sa zanokticama.

Nega stopala

Topla voda i soda bikarbona čine čuda sa umornim stopalima. Ne samo da ćete omekšati kožu, već će se vaša stopala u potpunosti opustiti. Ovaj postupak je odličan za kućni pedikir.

Uklanjanje neželjenih bradavica

Stručnjaci kažu da mešavina sode bikarbone i soka od limuna može da se koristi za uklanjanje neželjenih bradavica. Pomešajte ovo dvoje i primenite na bradavicu koju želite da uklonite. Ostavite da se sasuši i isperite vodom.