ŠTA SU SILIKONI?
SILIKONI U GRUDIMA
Implantati, proteze, umeci… su različiti nazivi za istu silikonsku “igračku”, koja kada bi se pitali muškarci, šta više vole, fudbal ili ženske grudi, vešto bi se pomučili da vam daju precizan i iskren odgovor. Možda i sama međusobna asocijacija povezuje ove dve stvari u grupu muških fetiša. Da li je to, međutim, muška ili ženska fantazija – preciznije želja…

Dugo se mislilo da žene kroz operaciju uvećanja grudi žele da ostvare muške snove. Sada moramo da priznamo da su to ipak samo i isključivo ženske želje. Sve lepše stoji kada su velike grudi tu i bogato ispunjavaju gornje delove odeće. Bilo da je leto ili zima.
Silikonski implantanti imaju različite oblike i dimenzije.

Implantat ima trostruku silikonsku membranu i unutar nje kohezivni ili visokokohezivni gel, tako da je mogućnost “curenja” silikona isključena. Implantat je savršen koliko i vaše buduće silikonske grudi. Implantat može biti okrugao (nisko i visokoprofilni) ili biodimenzionalni –“pubertetske grudi” – potpuno prirodne sa nenaglašenim gornjim polom obezbeđuju svoju neupadljivost.

DA LI ORGANIZAM MOŽE ODBACITI SILIKONE?
Ne, ukoliko imaju FDA sertifikat one su potpuno apirogene i imunološki ne reaguju. Nažalost, na tržištu postoje silikonski implantanti za grudi sumnjivih proizvođača, koje prave loš glas bezazlenoj operaciji.

NA KOJI NAČIN SE MOŽE IMPLANTIRATI SILIKON U GRUDI?
Pristup može biti kroz pazuh, kroz areolu bradavice ili kroz inframamamu brazdu. Može se implantirati ispod mišića, ili između mišića i žlezde. Pristup zavisi od afiniteta hirurga, a mesto implantacije od kvaliteta tkiva (kože, potkože, žlezde).

KOLIKO TRAJE operacija?
Operacija ugradnje silikona u grudi traje jedan sat, a vi ste već istog dana u svom domu. Nema bola, samo imate osećaj pritiska na grudni koš. Pritisak traje 48 sati, a nabreklost grudi olakšavate alkoholnim oblogama.

Grudnjaci su obavezni deo vaše garderobe, jer ako ih ne nosite grudi će vam se opustiti. Nemojte preterivati sa veličinom, ako se budete gojili, ili ostali u drugom stanju, pa zatim dojili dete, grudi će se uvećati 2-3 puta. Koža će se jako istezati, a mogućnost njenog povlačenja će se smanjivati. Imajte na umu: velike grudi – velika briga. Volite ih i negujte, prihvatite ih kao svoje, jer niko ne voli da se oseća kao uljez, pogotovo ne silikonski implantati.

Nemojte ih se plašiti, ne mogu im ništa ni velike visine (jedriličari, planinari), niti velike dubine (ronioci), pa ni jak muški stisak.

KADA “UGRADITI” SILIKONSKE IMPLANTATE?
Idealno vreme je nakon svih planiranih porođaja i šest meseci nakon prestanka dojenja. Nećete pogrešiti ako ih i ranije “ugradite”, ali ne pre osamnaeste godine kada se završava rast mlečne žlezde.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *