Da li želite da delujete kao neko ko je veoma star? Pretpostavićemo da je odgovor jedno veliko NE!

Međutim, tretman sede kose se može obaviti na neki od sledećih jednostavnih i jeftinih načina. Šta mislite o tome da probate neke efikasne kućne lekove za sedu kosu? Preparati iz domaće radinosti su odlični i ne ispoljavaju neželjene efekte. Možete ponovo izgledati mladoliko, treperavo i poželjno korišćenjem nekih od jednostavnih kućnih lekova. Neće vam iz džepa isterati malo bogatstvo, a učiniće da se osećate dobro u svojoj koži. Zašto ne pogledate spisak najboljih kućnih lekova za ovu namenu koji smo pribeležili za vas? Nastavite da čitate kako bi saznali više!

Efikasni kućni lekovi za sedu kosu

 

seda kosa lek

Sok od limuna i ogrozd
Ogrozd je zaista čuveno voće u Indiji, koje se tamo koristi za lečenje gotovo svake bolesti koja postoji. Ako želite da se izborite sa gojaznošću, stomačnim problemima, infekcijom kože, problemima sa kosom itd., onda bi svakako trebalo da pokušate sa indijskim ogrozdom. Ogrozd se označava rečju „amla“ u Hindi jeziku, i lako ga možete pronaći u prodavnicama povrća u formi soka i turšije. Za tretman bele kose trebalo bi da kupite ogrozd u obliku praha. Pomešajte ogrozd u prahu sa sokom od limuna i smesu stavite na kosu. Takođe je utrljajte i u poglavinu. Masiranje skalpa ovom mešavinom će vašu kosu načiniti crnom u roku od nekoliko dana. Radi postizanja najboljih rezultata, postupak ponavljajte svakodnevno.

Pasta od belog luka
Iako beli luk može izazvati pečenje u očima, možete koristiti pastu napravljenu od njega za tretman bele kose. Sve što treba da uradite je da je utrljate u poglavinu i ostavite da se malo osuši. Vaša seda/bela kosa će pocrneti u roku od nekoliko dana. Međutim, da bi dobili maksimalan učinak, postupak morate ponavljati svakodnevno. Ako to činite jednom nedeljno, nećete videti napredak. Pobrinite se da kosu tretirate svaki dan! Trebalo bi da oljuštite beli luk i sameljete čenove. Dobijenu pastu utrljajte u poglavinu i ostavite da stoji neko vreme. Isperite je nakon tridesetak minuta delovanja. Takođe možete oprati kosu šamponom nakon toga jer beli luk ostavlja neprijatan miris.

Kokosovo ulje i sok od limuna
Imati sedu kosu je iritantno i neprijatno. Ako želite da je se otarasite i pretvorite je u crnu, onda je nauljite i masirajte mešavinom limunovog soka i kokosovog ulja. Ovo je efikasan kućni lek i čini čuda! Postupak bi trebalo ponavljati apsolutno svakoga dana, kako bi dobili željene rezultate. Ovo će sa sigurnošću otkloniti vaš problem sa sedom kosom, a istovremeno učiniti vašu kosu zdravom i lepom.

Sok od šargarepe
Sok od šargarepe je jednako zdrav koliko i ukusan. Ako želite da sprečite i lečite nastanak sede kose, onda popijte po čašu soka od šargarepe na dnevnoj bazi. Kosa vam neće dalje sediti a istovremeno ćete se rešiti i već posedele kose. Ovaj sok takođe pomaže u održavanju vaše kose zdravom i jakom. Svež sok od šargarepe možete napraviti i sami kod kuće. Nemojte ga stavljati na kosu jer ovaj lek najbolje funkcioniše kada se konzumira. Ispijanje soka od šargarepe može biti jako korisno i za vaše sveukupno zdravlje. Prema tome, pijte puno soka od šargarepe jer vam uopšte neće škoditi!

Seme susama i bademovo ulje
Sameljite seme susama i pomešajte ga sa bademovim uljem. Nekoliko nedelja stavljajte ovo na skalp i sprečićete na taj način sedenje kose. Prema tvrđenju stručnjaka, ovaj lek može i obrnuti proces. Korišćenje ovog rastvora će vašu kosu učiniti crnom. Ova kombinacija odlično funkcioniše! Samo se postarajte da seme susama bude dobro samleveno. Nakon utrljavanja ove mešavine u skalp, trebalo bi da je ostavite da deluje 20-30 minuta. Isperite je običnom vodom. Pozdravite se sa sedom kosom i poželite srdačnu dobrodošlicu mladoj verziji sebe. Ako koristite ove kućne lekove, svakako ćete dobiti odlične rezultate. Probajte ih odmah i zahvalite nam kasnije. Stres takođe može biti još jedan od uzroka za nastanak sede kose, pa prema tome, nemojte se previše sekirati i živite srećnim životom. Vodite računa o sebi i svojoj kosi!

Saznajte više>>> Zašto nam kosa sedi