prirodna sredstva za b s celulitomIako eksperti naglašavaju da su hormoni i problemi s telesnom težinom osnovni uzroci pojave celulita, postoje i naučni dokazi o uticaju genetskog faktora, loše ishrane i fizičke neaktivnosti…
80% žena ima problem lulitom u nekom trenutku života

Prirodna sredstva za borbu s celulitom
-Kreme na bazi biljnih ekstrakata protiv celulita mogu pomoći. Potražite one koje sadrže citričnu (limunska), tartaričnu i fitičnu kiselinu (koje se ekstrahuju iz voća i biljaka).

-Anticelulit ishrana podrazumeva potpuno izostavljanje brze hrane i prerađenih namirnica. Namirnice od integralnih žitarica sadrže biljna vlakna, koja olakšavaju izbacivanje štetnih materija iz intestinalnog trakta, dok borovnice, jezgrasto voće i crni luk mogu omogućiti eliminaciju tečnosti koja se zadržava u ćelijama kože. Sveže voće i povrće stimulišu cirkulaciju, dok ispijaje većih količina vode ispira toksine iz masnog tkiva. Pijte biljne čajeve umesto kofeinskih napitaka i izbegavajte alkohol.

-Fizičke aktivnosti omogućavaju sagorevanje kalorija, zatezanje mišića i poboljšavaju cirkulaciju. Zato redovno trenirajte kombinujući aerobne vežbe i vežbe jačanja.

-Svakodnevno trljanje suve kože mekom četkom pre tuširanja može potpomoći cirkulaciju u koži. Potom se istuširajte naizmenično toplom i hladnom vodom. Obrišite se peškirom i utrljajte u kožu prirodno biljno ulje od badema ili jojobe.

-Ekstrakt divljeg kestena može poboljšati cirkulaciju, što je jedan od preduslova redukcije celulita.