prirodna nega lica

Pravljenje proizvoda za prirodnu negu lica i tela od prirodnih sastojaka ima brojne prednosti u odnosu na hemijske proizvode…
prirodna nega lica
Priroda nam nudi sve vitamine i minerale koji daju zdravu i sjajnu kožu i negovanu kosu. Ishrana kože lica jednako je važna kao i ishrana tela. Svi recepti koje vam nudimo osmišljeni su kako bi vam pružili antioksidanse, vitamine, minerale i enzime koji hidratišu, hrane i štite kožu i kosu od ćelijskog oštećenja. Ako se redovno koriste, imaće trajan revitalizujući efekat. Primena trava, voća i povrća, kao i drugih sličnih sastojaka u proizvodnji proizvoda za negu lica i tela biće uzbudijivo iskustvo, koje će vam pružiti mnogo radosti i zadovoljstva.

Nega lica – Sredstva za pranje lica

Ovi deterdženti za negu lica pripremaju se u malim količinama i čuvaju u frižideru, kako bi uvek bili sveži.
Krema od kokosa i meda (Za sve vrste kože)
POTREBNO JE: • 45 ML KOKOSOVOG ULJA
• 10 G KAKAO BUTERA
•JEDNA I PO KAŠIKA BLAGOG MASLINOVOG ULJA
• 25 ML BLAGOG BADEMOVOG ULJA
• 20 KAPI ESENCIJALNOG ULJA PO IZBORU.
PRIPREMA: Na tihoj vatri otopite kokosovo ulje i kakao buter; pazite da ih ne pregrejete. Dobro sve sjedinite, a zatim ostavite da se malo ohladi. Dodajte oba ulja i dobro promešajte. Ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte esencijalno ulje i pažljivo sve promešajte. Sipajte u teglice.

Krema od meda i kokosa (Za suvu i normalnu kožu)
Čuva se u frižideru, jer kokosovo ulje postaje tečno na sobnoj temperaturi.
POTREBNO JE:
• 70 ML KOKOSOVOG ULJA
• 20 ML BLAGOG MASLINOVOG ULJA
• 2 KASIČIČE DESTILISANE VODE
• JEDNA I PO KAŠICICA TEČNOG MEDA
• 10 KAPI ESENCIJALNOG ULJA PO IZBORU.
PRIPREMA: Na pari otopite kokosovo i maslinovo ulje tako da postanu tečna; pazite da ih ne pregrejete. Vodu i med dovedite na istu temperaturu kao ulje. Polako sipajte vodu i med u ulje i mutite dok ne ostanu vidljive samo kapljice vode ili meda. Ostavite da se blago ohladi i, po želji, dodajte esencijalno ulje. Mutite smesu dok se hladi. Sipajte u teglice.

Mleko za pranje lica (Za suvu i masnu kožu)
Za dobar “brzi” deterdžent koristite mleko: punomasno – ako imate suvu i bezmasno – ako imate masnu kožu. Mleko vaticom nanesite na lice. Ne morate da se umivate posle ovoga, jer mleko ne ostavlja ni mirise ni tragove, a pružiće koži prirodan sjaj. Ako želite da usavršite ovaj recept, dodajte na 125 ml mleka šaku cvetića zove i kašiku jogurta. Sve zagrejte, ali tako da ne provri i ostavite pokriveno oko pola sata. Procedite i koristite.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *