podbulost lica

podbulost licaBilo da je uzrok podbulosti lica usporen metabolizam ili nekoliko neprospavanih noći, otoci na licu veliki su problem. Pitali smo šminkere, nutricioniste i lekara opšte prakse kako se najlakše može rešiti ovaj estetski problem. Evo šta su nam rekli.

Podbulost licašta kaže nutricionist
Kad je reč o zadržavanju tečnosti u organizmu, najvažnija je prevencija. Neophodno je da ishrana bude zdrava i izbalansirana, te da uključuje dosta namirnica bogatih kalijumom, koji sprečava negativno dejstvo natrijuma (zadržava tečnost u tkivima). U najbogatije izvore kalijuma spadaju banane,krompir, paradajz i pomorandže. Takođe, ograničite unos alkohola i soli u organizam i, naravno, pijte mnogo vode. U slučaju dehidratacije, telo zadržava rezerve vode, što za posledicu ima nateklost. Korisna je i aerobna fizička aktivnost, koja stimuliše dotok krvi u bubrege, što olakšava izlučivanje viška natrijuma i tečnosti iz organizma. I još nešto: spavajte dovoljno, neophodno vam je sedam do osam sati sna dnevno.

Podbulost lica-šta kaže šminkerka
Ovaj trik za podbulost lica uvek deluje: Ujutro, dok se šminkate, napravite “riblji” izraz lica i u šupljine obraza nanesite puder, nekoliko nijansi tamniji od boje kože. Potom ga dobro utrljajte. Stavite rumenilo onako kako to inače činite. Ako su vam kapci natekli, namažite ih sivosmeđom senkom – od luka obrva do pregiba. Potom duž ivice gornjih trepavica izvucite liniju crnim ajlajnerom, uvijte trepavice i premažite ih dvaput crnom maskarom.

Podbulost lica-šta kaže lekar
Ako ne pomognu promene ishrane i životi navika, neke pripadnice lepšeg pola obraćaj se za pomoć kozmetičkim hirurzima. Međutim, ponekad su neotkriveni zdravstveni problemi osnovni uzrok oteklosti. Alergije, ubrzan rad tiroidne žlezde, poremećaj bubrežne funkcije i rada srca mogu se manifestovati zadržavanjem tečnosti u tkivima. Ipak, nemo te odmah razmišljati o najgorim opcijam Ukoliko je zaista reč o nekoj od ovih bolest manifestovala bi se, osim oteklošću lica, i drugm simptomima. Na primer, hipertiroidozu pra poremećaj metabolizma i naglašena nervoa a kongestija srca izaziva otežano upražnjavanje fizičkih aktivnosti. Zato je najbolje da se obratite internisti ili endokrinologu, radi preciznog utvrđivanja uzroka podbulosti lica.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *