Jedna hrabra žena odlučila je da proveri da li su priče sa interneta o tome koliko je majonez čudotvoran za kosu zaista tačne

 

Majonez kao neizostavni dodatak sendvičima, ima jos jednu namenu, verovali ili ne, za kosu je odličan. Oduvek sam volela eksperimente, tako da mi nije mnogo trebalo da proverim novu svrhu namirnica.

Odlučila sam da probam i ovo je moje iskustvo.

Otišla sam u prodavnicu i uzela teglu majoneza. Po savetima koje sam pronašla, u majonez sam dodala ekstrat vanile, zbog mirisa i moj eksperiment je mogao da počne.

Što se mirisa tiče, vanila nije mnogo pomogla. Majonez sam nanela od korena ka krajevima kako je pisalo u uputstvu..

Posle natapanja majonezom, kosu sam uvila u peškir, i ostavila tako 20 minuta. To su bili najduži minuti u mom životu.

Posle toga sam oprala kosu, miris majoneza pomešan sa mirisom šampona je nešto strašno, ne možete da zamislite. Međutim, i to je prošlo, ali me je jedna stvar zabrinula, osećala sam da se nešto dešava u predelu korena kose.

Ništa strašno, samo sam bila nestrpljiva i svašta mi je prolazilo kroz glavu.

Dok sam čekala da se osuši na prirodan način već sam mogla da vidim i osetim efekat. Kosa je imala neverovatan sjaj, na dodir meka kao svila.

Moja prirodna kosa je kovrdžava, sada sam dobila efekat “mokrih lokni” . Kada se kosa potpuno osušila na koži vrata mi je ostao taj masni trag i posle tuširanja.

Verovatno sam napravila grešku sa količinom majoneza. Sada mogu da kažem da je ovaj eksperiment bio polovično uspešan, meka i sjajna da, ali miris i sveukupni izgled, i nisam baš bila zadovoljna.

Ukoliko ipak odlučite da probate ovo, moj savet je da koristite malu količinu majoneza, pa dodajte kasnije još, ako je potrebno.