nega koze vrata

Nega kože vrata je neophodna jer je koža na ovom delu tela jako osetljiva,lako se nabora i opušta osetno pre lica…
nega koze vrata
Još uvijek se nismo odlučili je li vrat dio lica ili dio tijela, u svakom slučaju vrlo ga lako zaboravljamo. Greška, jer trebalo bi mu pokloniti veću pažnju nego njezi lica. Koža na vratu vrlo je osjetljiva. Nema puno mišića koji je pridržavaju, osim toga ima malo lojnih žljezdica, a to znači da je hidrolipidni, zaštitni sloj tanji. Koža vrata neprestano se pomiče zbog pomicanja glave, rasteže se u svim smerovima, a ovratnici i kosa stalno je nadražuju.

Spasonosna nega kože vrata
Vratu bi trebalo posvetiti barem istu pažnju koju posvećujemo licu: čišćenje, dnevna krema, noćna krema, piling, hidratantna maska i maska za učvršćivanje. No, za negu kože vrata postoje i specijalne kreme koje hidriraju, učvrščuju, dreniraju i potiču površinsku cirkulaciju. Te kreme sadrže osjetno više aktivnih tvari od krema za njegu lica, imaju dobro vidijiv učinak koji traje prilično dugo. Na vrat ih je potrebno naneti svaki put kad negujete lice, znači obavezno prije spavanja, a po mogućnosti i ujutro.

Pravilne navike u nezi vrata
Masiranje, nanošenje maske ili kreme ne zaustavlja se na završetku vrata. Potrebno je kožu vrata negovati zajedno s kožom dekoltea, sve do ramena. Dok siedite ili stojite, nemojte vrat istezati prema naprijed. Držite ga uspravno, bradu podignite. Ako hodate kao da na glavi držite knjigu, cijela će figura izigedati skladnije. imate tešku torbu, povremeno je premještajte iz jedne ruke u drugu. Izbjegavajte i prejako sunce, koje vam može jako opržiti straznju stranu vrata. Zato na plaži, ali i u gradu za vrućih ljetnih mjeseci ne zaboravite nanijeti i na vrat sredstvo s visokom UV zaštitom. A kad ste kod kozmetičarke na tretmanu lica, zamolite je da vam izmasira i vrat te na njega nanese prikladnu masku. Osjetit ćete kako se koža vrata ugodno zateže.

Korisne vježbe
Jednostavna je i možete je uvijek izvoditi: izgovarajte samoglasnike A, E, I, O, U pretjerano otvarajući usta, vidjet ćete kako mišići rade. Da bi bila djelotvorna, vježbu treba izvoditi svaki dan bar jednom.

Izbjegavajte
Polunaočale koje vas prisiljavaju da spustite glavu kako biste gledali preko okvira. Možda povećavaju vaš šarm, ali oduzimaju napetost koži vrata. Posljedica spavanja na prevelikom jastuku je podbradak, a spavanje bez jastuka bolno je za stražnji dio vrata. Isplati se uložiti u neki od vrlo kvalitetnih, anatomskih jastuka koji su danas raspoloživi na tržištu. Čitanje u krevetu takoder će završiti podbratkom. Mnogi vole proćitati barem pokoju stranicu prije spavanja pa ako baš ne možete bez te navike, čitajte sjedeći, ugodno podbočeni jastucima.

Posljednja odluka
Kada kreme nisu dovoljne, umjesto da se potpuno pomirite sa sudbinom i doživotno navučete majicu visokog ovratnika, razmislite o estetskoj kirurgiji. Naravno, ovakvi zahvati nisu potrebni i ne preporučuju se mladim ženama. Želite li se podvrgnuti estetskoj operaciji pričekajte zrele godine, kad takav zahvat ima smisla.
-Liposukcija će pomoći ako koža nije potpuno izgubila tonus, oslobodit će vas dvostrukog podbratka, a istovremeno izgladiti kožu vrata. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i nije potreban boravak u bolnici.
-Lifting je veći zahvat koji se obavlja na licu i vratu.Izvodi se u općoj anesteziji, a nakon toga potrebno je jednu noć provesti u bolnici. Poslije operacije vrat je bolan, a nekoliko mjeseci nakon toga mogu biti vidljivi podljevi. Ožiljak je skriven iza uha ili na potiljku.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *