Mezoterapija, kao naučna metoda. Lekari širom sveta primenjuju je u neurologiji, traumatologiji, ginekologiji i dermatologiji.

Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje pod kožu (mikroiglicama, od 3 do 10 mm dubine) mikrodoza specijalnih koktela (preparati vitamina, aminokiselina, enzima, biljnih sastojaka i oligoelemenata. Efekti se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom kože mikroinjekcijama.

Preparati ne sadrže hormone – reč je o poznatim i ispitanim supstancama koje se inače koriste u lečenju brojnih oboljenja. Tretman traje od 15 do 20 minuta, a rezultati su vidljivi već posle prve mezoterapije. Savetuje se da razmak između procedura bude najmanje 7 a najviše 14 dana. Pomoću ove metode, na duže vreme, rešavaju se problemi sa celulitom i lokalnim masnim naslagama, sprečava se starenje kože, uklanjaju se podbradak i podočnjaci, lece oboleli krvni sudovi, hipovitaminoza i kožne promene koje ona izaziva, i na najbolji način tretiraju se ožiljci i strije.