Ako vam je kosa suva, onda ste verovatno isprobali dosta komercijalnih maski i preparata za kosu kako biste je doveli u red. Međutim, postoje mnogo bolji, a i jeftiniji načini da sa kosom učinite to što pokušavate.

Maska za suvu kosu je rešenje koje tražiš

Ali koju izabrati?

Maske za suvu kosu mogu da se kupe  gotove, a mnoge možeš i sama napraviti od potpuno prirodnih sastojaka.

Neke će ti doneti vidne promene odmah, ali za one sjajne rezultate bitna je redovna upotreba. Ali ne samo to – maska za suvu kosu nije dovoljna ako je osnovna nega loša.

Zato treba da izbegavaš sve ono što je uzrok suve kose:

Ukratko to su :

  • šamponi sa sulfatima
  • silikoni
  • alkoholi u sredstvima za negu
  • jake hemikalije, kiseline, farbe
  • jaka toplota

Maska za kosu i pakovanje za kosu su jedna te ista stvar. Pod kojim god nazivom da ih nađeš, potrebno je da stoje izvesno vreme na kosi kako bi delovali. Obično se kod nas snatra da su pakovanja ono što se kupuje u kozmetičkim radnjama (jer i jeste upakovano, zar ne), dok su maske obično neke varijante tretmana iz domaće radinosti.

E pa, kad već može da se odradi kod kuće, zašto i ti ne bi isprobala sama da napraviš neku i pružiš kosi negu za kojom vapi?

maslinovo ulje i med maska za kosu

Kako napraviti masku od maslinovog ulja i meda?

Umesto da kupujete skupe preparate za kosu, kupite maslinovo ulje i med, a verovatno ih već i imate u kuhinji. Možete sami napraviti ovu masku kako biste suvu i oštećenu kosu pretvorili u sjajnu, jaku i bujnu, na kojoj će vam svako pozavideti.

Ova hranljiva maska će vašu kosu učiniti zdravom, negovanom i sjajnom. Potrebni su vam samo dva sastojka, maska se pravi veoma brzo i lako, a kosa će vam biti zahvalna.

Da napravite hranljivu masku za kosu od meda i maslinovog ulja potrebno vam je:

– tri kašike maslinovog ulja
– pola šolje meda
– topli peškir

U činiji pomešati maslinovo ulje i med tako da dobijete gustu smesu, koju ćete zatim primeniti na kosu. Kada mažete masku na kosu, obratite pažnju na vrhove kose. Umotajte je toplim peškirom i ostavite masku da deluje 30 minuta. Nakon 30 minuta kosu operite šamponom i nastavite sa normalnom negom.

Med sadrži vitamine i daje kosi sjaj, a maslinovo ulje joj vraća neophodnu vlažnost koja je potrebna tokom zime.

Povezano>>> Maska za kosu od avokada, meda i maslinovog ulja