limun kalorije vitaminiLimun je neverovatno voće. Dobar je za vas i iznutra i spolja. Nisam imala pojma da limun može da uradi tako mnogo sjajnih stvari za moju kožu, kako bi ona izgledala i osećala se bolje. Pogledajte ovih 8 načina na koje je limun može biti zaista čudesan.

Limunov sok protiv mitisera

Za sjajniju, mekšu kožu koristite svež limunov sok na bilo kom delu vašeg tela, uključujući kolena, laktove i lice, kako biste osvežili i omekšali vašu kožu.

Limunov sok protiv mitisera

Otarasite se mitisera – ako područja sa mitiserima protrljate limunovim sokom, ona bi trebalo da budu očišćena. Uradite ovo svake večeri i sperite hladnom vodom ujutru, dok mitiseri ne nestanu.

Med limun i maslinovo ulje za lice

Napravite hidratantnu masku za suvu kožu, tako što ćete pomešati jednake količine meda, limuna i maslinovog ulja. Nanesite mešavinu na suva mesta na koži i pustite da se potpuno osuši, za oko 10 minuta. Isperite toplom vodom.

Toner za masnu kožu lica

Za toner za masnu kožu, pomešajte 2 supene kašike limunovog soka, 2 supene kašike vodke, 1 supenu kašiku desilovane vode i 1 supenu kašiku virdžinijskog oraha. Nanesite smesu vatom i isperite hladnom vodom. Ako toner čuvate u frižideru, trebalo bi da traje do jedne nedelje.

Limun uklanja mrtve ćelije s kože lica

Kako biste uklonili mrtve ćelije kože, istrljajte lice polovinom limuna umočenom u pola kašičice šećera nekoliko minuta, ili napravite blagu mešavinu od limunovog soka, šećera i malo vode. Radite ovo jednom nedeljno kako biste uklonili mrtve ćelije i osvežili vašu kožu.

Limun za lice bez bora

Za pravljenje limunove maske protiv bora pomešajte jednu kašičicu meda, nekoliko kapi limunovog soka i kap ulja od slatkog badema. Nanesite ovu mešavinu na lice i pustite da se suši 20 minuta, a zatim isperite.

Ublažite staračke pege – samo nanesite limun na ta područja pre spavanja i sperite ga ujutru hladnom vodom. Nakon jedne do dve nedelje, limun će očistiti kožu i posvetliti boju. Ako želite tretman za celo telo, samo dodajte 1/2 šolje sveže ceđenog limunovog soka u svoju kupku i potopite se na 20 minuta.

Ako je vaša koža osetljiva na limunsku kiselinu iz limuna, možete vodom razblažiti sok. Korišćenje vate je najbolji način za nanošenje. Nemojte nanositi limunov sok na kožu pre izlaganja suncu, jer će to učiniti vašu kožu osetljivijom na sunce.