Već dugo najprodavaniji proizvod za kosu na Amazonu je ‘’Mane ‘n Tail (griva i rep)’’ šampon i balzam za hidrataciju kose – konjski šampon koji ljudi obožavaju.

Zaista, jako jeftin proizvod (samo 7,59 funti za veliko duplo pakovanje konjskog šampona) čija se prodaja povećala za 157% u poslednjih nekoliko meseci uz komentare korisnika koji tvrde da je ovo ‘’najbolji’’ šampon koji su ‘’ikada koristili’’.Piše Cosmopolitan.

I ne samo to nego tvrde i da konjski šampon ubrzava rast kose (tvrdnje korisnika ne proizvođača) i daje joj gustinu, sjaj i jača je – kao konjsku grivu. Takođe ovaj šampon koriste i preporučuju Demi Mur, Sara Džesika Parker i Dženifer Aniston.

Da li biste svoju kozmetiku delili sa svojim kućnim ljubimcem? Da li Vam se ova ideja gadi bez obzira i ako ima dobar učinak?
‘’Mane ’n Tail’’ šampon koristim za pranje kose, tuširanje a takođe mogu i da kupam konja, kada bih ga imao. Ima blag miris i bogatu penu. Pakovanja su neverovatno velika – ako ih držite u tuš kabini i padne tokom noći probudićete se ubeđeni da imate provalnika.

konjski sampon

Veliko pakovanje je u stavri dobra stvar jer jedna boca traje po 6 meseci – a 2 boce šampona godišnje predstavljaju neverovatnu uštedu (ako dva puta nedeljno perete kosu to će Vas koštati samo 8 centi po pranju). Pakovanje je od 900g, što znači da ga možete koristiti i kako tegiće ako vežbate uz Trejsi Anderson.

Na pakovanju konjskog šampona se nalaze 2 uputstva za upotrebu, jedno za ljude jedno za konje. Da li možete da pogodite za koga je ovo:

Sipajte ‘’Mane ‘n Tail’’ šampon u kofu tople vode. Nakvasite krzno čistom vodom da bi se skinula vidljiva prljavština. Sunđerom naneti rastvoren šampon i masirati dok se ne stvori gusta pena. Ostaviti da deluje nekoliko minuta. Isprati dobro i osušiti peškirom.

Koristeći šampon na uobičajeni način ‘’Mane ’n Tail’’ čisti kosu i daje joj sjaj. Mala količina ‘’Mane ’n Tail’’ balzama na krajevima kose održava njenu vlažnost.

Da li je konjski šampon najbolji tretman za našu kosu? Verovatno nije. Ali deluje ijeftin je. Ovo je jednostavan mehanizam kojem mogu da verujem. Ne mogu svaki dan da ručam isto jelo, da mi orman ima red identičnih crnih haljina ali je zato moje kupanje jako jednostavno: jedno šamponiranje, jedno nanošenje balzama, jedno sapunjanje, kraj.

Pored ovoga poznatog brenda počeli su da se pojavljuju mnogi novi proizvodjači konjskog šampona u SAD ali i u Rusiji!