intimne frizureJoš nije utvrđeno je li je intimna frizura korisna. Dok neki stručnjaci tvrde da olakšava održavanje intimne higijene i omogućava blagovremeno zapažanje promena na spoljnom delu vagine, drugi smatraju da ne bi trebalo potpuno ogoliti bikini zonu, Venerin breg i stidne usne, jer dlačice sprečavaju ulazak bakterija, nečistoća i znoja. Međutim, jedno je sigurno – prilikom depilacije i brijanja genitalne regije, može se skinuti zaštitni sloj skvamoznih ćelija, koji sprečava infekcije humanim papiloma virusima i ostalim mikroorganizmima.

Prilikom planiranja intimne frizure najbolje se je odlučiti za francusku depilaciju, tj. ukloniti dlačice s prepona i bikini zone, a ostaviti ‘trougao’ na Venerinom bregu i dlačice na stidnim usnama, odnosno za tzv. strip depilaciju, koja podrazumeva ostavljanje dlačica na stidnim usnama i sredini Venerinog brega u vidu tanke crte. Te intimne frizure omogućavaju lako održavanje intimne nege, a ne povećavaju rizik od infekcija.

Pazite da se tretman odvija u besprekorno higijenskim uslovima. Zahtevajte od kozmetičarke da nosi sterilne rukavice i da nanosi vosak dezinfikovanom metalnom ili tek otpakovanom drvenom špatulom. Osim toga, ne sedajte direktno na sto. Pod zadnjicom uvek držite parče čistog papira, a u slučaju sitnih krvarenja, na kritične tačke prislonite tufer natopljen alkoholom. Tako ćete sprečiti ulazak štetnih klica u anus i vaginu, kao i eventualne iritacije kože.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *