kako se nasminkati

Iako šminka treba da sakrije nepravilnosti i istakne najlepše crte lica, ponekad se dešava da samo jednim nepažljivim potezom pokvarite celokupan utisak. Postoji način da izbegnete greške odnosno, ako ste ih već napravili, da ih brzo i lako ispravite.kako ukloniti

Kako ukloniti…RAZMAZAN LAK ZA NOKTE
Ako vam je pri ruci skidač laka, vrhom prsta nanesite vrlo malu količinu na razmazano mesto na noktu. Delujući poput razređivača boje, izravnaće sloj laka.
Kad ništa drugo nije u opciji, profesionalci savetuju da vrhom je-zika brzo pritisnute razmazani lak. Kombinovano dejstvo pljuvačke i blažeg pritiska osiguraće ravno-mernu distribuciju laka na noktu. (Doduše, ne savetujemo da vam ovaj metod pređe u naviku!)
Ove male nezgode izbeći ćete tako što ćete sušiti oba sloja laka fenom za kosu (naravno, hladnim vazduhom!).

Kako ukloniti…PREVIŠE RUMENILA NA OBRAZIMA
Razmazujte, razmazujte i samo razmazujte! Ako se vide konture na mestu gde ste naneli rumenilo, onda ste sigurno preterali. Uzmite čistu, suvu kozmetičku četkicu, kozmetički sunđer ili papirnu maramicu, a onda blagim, kružnim pokretima, počev od jagodice obraza pa do slepoočnica, prelazite preko sloja rumenila.
Preko rumenila nanesite malo translucentnog pudera ili zlatnog hajlajtera. Sledeći put prvo otresite s četkice višak rumenila u prahu pre nego što ga nanesete na obraze, tako da prvi sloj bude svetliji i transparentniji. Kad se našminkate senkom za oči i ružem, uverićete se da postoje manje šanse da preterate s rumenilom.

Kako ukloniti…RAZMAZAN RUŽ PO ZUBIMA
Nakon što pred ogledalom uklonite mrlje maramicom – što je logičan potez – primenite mali trik da biste izbegli ove nezgode u budućnosti. Razdvojte papirnu maramicu na slojeve i samo jednim upijte višak ruža s usana. (Što je ruž kremastiji, to se više razmazuje.) Potom operite ruke i stavite kažiprst u usta,napućite usne i izvucite prst. Tako ćete ukloniti ostatke ruža s unutrašnje strane usana.

AH, TA MASKARA
Sačekajte minut. Ako odmah posegnete za pamučnom blaznicom da biste popravili grešku, uklonićete ne samo višak maskare već i ostatak mejkapa na očima. Umesto toga, sačekajte da se razmazani delić maskare osuši (oko 60 sekundi). Skinuće se s kože skoro kao mrvica. Potom pokvasite pamučni štapić za uši i blagim pritiskom obrišite me-sto razmazivanja. A naredni put kad se budete koristili maskarom, širom otvorite usta. To će vas spečiti da
trepćete, a i smanjiti rizik da vam se maskara razmaže (probajte, zaista deluje!).

AKO STE PRETERALI S PUDEROM
Predebeo sloj pudera čini lice starim ili umornim. Malo vlage na koži popraviće stvar. Napunite mlakom vodom plastičnu bocu s raspršivačem i poprskajte celo lice. Ili, pokvasite peškir i njime blago istapkajte celo lice, počev od središnjeg dela pa prema bradi i čelu. Ipak, nemojte se koristiti papirnim ubrusom ili maramicom, jer ćete previše pokvasiti lice i skinuti mejkap.

MASNA KOSA ZBOG PREVELIKE KOLIČINE PREPARATA
Najbolji način da uklonite višak preparata iz kose jeste da posegnete za bebi puderom, talkom, ili čak translucentnim puderom. Dakle,
SAVET PLUS
stavite malo talka na dlanove, protrljajte ih, a potom ga umasirajte u koren.

IZGORELA KOSA OD PRESE ZA ISPRAVLJANJE
Odmah utrljajte u kosu regenerator koji se ne ispira, ili ulje za kosu (može i maslinovo). Nakon toga
pročešljajte je prstima. Tako ćete odmah omekšati i hidrirati kosu. Ubuduće, pre nego što ispravite kosu, obavezno upotrebite sprej za zaštitu od toplote.

POKISLA (UKOVRDŽANA) KOSA

Umesto da pokušavate da izravnate vlasi rukama, uvijte nekoliko širih pramenova, a onda u njih utrljate malo kreme za kosu (može poslužiti i ona za lice). Sačekajte da se kosa malo prosuši, potom je lagano protresite prstima – i frizura će vam biti na mestu, čak s više gustine.
Takođe, možete uviti kosu u punđu, koja uvek izgleda šarmatno. Tako ćete maskirati “metličast” i pokisao izgled. A da biste ubuduće izbegli efekat kišnih kapi, poprskaj-te kosu preparatom s “anti-humek-tantom”, koji sprečava prodiranje vlage u vlasi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *