kako ukloniti akne na licu

Postoje mnogi prirodni lekovi kojima se akne mogu ukloniti bar delimično ako nastaju u periodu puberteta ,ako se akne javljaju u zrelom dobu one su pokazatelj nekog problema sa kožom ili probavom.
kako ukloniti akne na licu

Akne Ukoliko imate akne i naravno želite ih ukloniti:
• Lice perite nemasnim sapunom koji ne isušuje preterano kožu.
• Ako vam treba sredstvo za vlaženje kože, odaberite proizvod koji ne sadrži masnoću.
• Ultraljubičati zraci pomažu u ublažavanju akni, zato kožu svakodnevno izlažite dnevnoj svetlosti i svežem vazduhu najmanje pola sata, ali ne u vreme kada je sunce najjače (leti je to obično između 10 ujutro i 3 po podne).
• Pažljivo birajte sredstvo za sunčanje. Kupujte proizvode u kojima nema paraaminobenzoične kiseline i koji ne sadrže sastojke koji vam mogu začepiti pore.
• Izbegavajte preterano znojenje i dugotrajan boravak u vlažnoj sredini. Mnogi smatraju da se stanje kože time pogoršava.
• Izbegavajte dodatke ishrani koji sadrže jod, jer od njihove upotrebe akne mogu postati izraženije.
• Jednom do dva puta dnevno nanesite na bubuljice ulje melaleuke, i to čistim vrhom prsta ili komadićem gaze. Možete i razblažiti ulje vodom.
• Pazite da vam kosa ne pada preko lica, naro-čito ako se brzo masti, i pazite da ne dodiru-jete prečesto lice.
• Akne nemojte bosti iglom niti ih cediti, jer vam mogu ostati ožiljci. Dobro operite ruke pre čišćenja lica vatom potopljenom u biljni čaj ili pre nanošenja etarskog ulja.
• Ako koristite gel ili penu za kosu, a akne vam se javljaju na čelu, pokušajte da ne upotrebljavate te proizvode nekoliko nedelja da vidite hoće li se javiti poboljšanje.
• Dve-tri kašike sušenog bosiljka skuvajte u šolji vode. Ohladite, pa očistite kožu vatom potopljenom u čaj.
• Biljke koje pomažu koži: koren maslačka, čičak, kopriva, hajdučka trava i ehinacea pomažu ublažavanje akni, verovatno čineći kožu nepovoljnom podlogom za bakterije.One neće u potpunosti akne ali mogu vam stabilizovati kožu tako da 90% akni nestane.

Upravo u trenutku kada one čudne i slatke čežnje počnu da se javljaju u duši, na licu mladih osoba počnu da se javljaju akne. Mladić bi hteo da se sve one tajne lepote kojima je prepuno srce pokažu i na licu, a ono je pokriveno užasnim bubuljicama. Ko nije upoznao te muke, ne može da shvati bol neshvaćenih romantičnih duša unakarađenih maskom za podsmeh. Izazivati smeh u trenutku kada se osećate kao Romeo, Verter i natčovek istovremeno, zaista je mučno. Ali šta da se radi? Avaj! Medicina danas tu ne može da učini bogzna šta postoje mnoga sredtva koja za koja se u reklamama tvrdi kako će ukloniti akne ali često to bude samo prevara. Ukoliko ne otkriju da uzrok akni leži u probavnim smetnjama, pa u tom slučaju prepišu i odgovarajući način ishrane, lekari mogu samo da budu izdašni sa utehama i da savetuju strpljenje i brižljivu higijenu. Akne zbilja prolaze same od sebe, posle izvesnog dužeg ili kraćeg vremena, koliko zahteva prelazak u zrelo doba. Akne kod odraslih su obično znak loše probave. Možete probati savete za uklanjanje akni navedene iznad ili se obratite dermatologu jer akne su normalna pojava u periodu sazrevanja tela pa nema razloga za stid.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *