Ako se pitate “Kako ubrzati rast noktiju ?” u ovom članku saznajte najbitnije odgovore.Keratin je glavni protein koji se smatra najvažnijim kad je u pitanju rast noktiju. Na rast noktiju utiču brojni faktori i zavisi umnogome i od vašeg zdravlja i godina. Nokti na rukama rastu brže nego oni na nogama i nokri leti rastu brže nego zimi. Nokti su važan deo našeg tela, a negujemo ih uglavnom zbog lepote. Zbog njihove važnosti, trebalo bi da obratimo pažnju na njihovu negu kao i na bilo koji drugi organ. Ubrzajte rast svojih noktiju sledeći neke od saveta koje ćemo navesti u daljem tekstu.

Saveti za brži rast noktiju

kako ubrzati rast noktiju

Jedite zdraviju hranu

Hranite se što zdravije. Pravilna ishrana igra najznačajniju ulogu u regulaciji svih funkcija u ljudskom organizmu. Ako unosite dovoljno kalcijuma i proteina i pijete dovoljno vode, to će dosta smanjiti pojavu raznih problema, jer nam voda hidrira organizam i spolja i iznutra. Ako se hranite zdravo, nokti će vam sigurno rasti brže.

Još neke stvari koje mogu uticati na zdravlje noktiju:

Lepi i dobro nahranjeni nokti su obično „ukras“. Zato ovde dajemo još neke savete kako da ubrzate njihov rast.

Masaža bademovim uljem

Lako možete ubrzati rast noktiju masažom noktiju na rukama i nogama bademovim uljem.

Metod:

Uzmite jednu šolju toplog maslaca i u nju umešajte jednu kašičicu bademovog ulja. Kada se prohladi potopite nokte u ovu mešavinu, a zatim ih dobro, ali nešno izmasirajte i na kraju pokrijte ruku toplim, pamušnim peškirom oko 5 minuta. Ovo će vam hidrirati kožu ruku i ubrzati rast noktiju.

Beli luk za rast noktiju

Beli luk ima čudesno dejstvo kad je u pitanju ubrzavanje rasta noktiju. Za samo nedelju dana ćete imati sjajnije i zdravije nokte i izgledaće mnogo lepše bez zanoktica.

Metod:

Od dva čena belog luka napravite meku pastu i ujednačenu smesu koju ćete utrljati u nokte i ispod njih. Nemojte prati ruke, već prespavajte tako i ujutru dobro operite ruke blagim, dečijim sapunom.

Krema od limuna i putera

Napravite ujednačenu mešavinu od limuna i putera i utrljajte je u nokte, dobro masirajući svaki nokat.

Masaža sirćetom

Uvek perite ruke blagim sapunom. Sipajte u jednu posudu obično sirće i držite vrhove prstiju u njemu 3-5 minuta. Zatim dobro operite ruke i osušite ih papirnim ubrusom.

Još neki saveti za zaštitu noktiju

  • Redovno secite zanoktice i secite nokte kada je potrebno
  • Neophodno je da nokte održavate potpuno čistim
  • Uobličite turpijom nokte kako bi bili jednaki i lepi
  • Uvek koristite prirodne lakove i skidače laka, sa što manje hemikalija
  • Pokušajte da što manje dolazite u dodir sa jakim hemikalijama i deterdžentima
  • Nosite gumene rukavice kada perete sudove, ribate kuću ili perete veš na ruku
  • Izbegavajte da grickate nokte, otvarate noktima kutije i konzerve i grebete ih