Kako ublažiti tamne fleke na koži i pegice nastale usled prekomerne produkcije melanina.
tamne fleke na kozi
Ako su tamne fleke i pigmentacije male i svetle, u vidu pegica, svako jutro i veče nakon umivanja stavljajte na lice kremu za izbeljivanje kože koja sadrži ekstrakt sladića, hidrohinon, peroksid, glikolnu kiselinu ili neki drugi sastojak što rastvara melanin u koži i usporava njegovu sintezu. Ukoliko se budete redovno koristili ovakvim preperatima, za najduže mesec dana ten će vam postati blistav i ujednačen. A ako su fleke veoma uočljive, tamnosive ili braonkaste, kao i u slučaju da imate izražene bore – podvrgnite se tretmanu voćnim kiselinama. Tako ćete rešiti sve estetske pro-bleme. Oslobodićete se pigmentacijskih mrlja i eventualnih ožiljaka od akni, zategnuti lice, pa će bore postati znatno pliće i manje uočljive, a koža prirodno jedra.
Ako želite sami da odstranite tamne fleke na koži, koristeći se pritom prirodnim preparatima,pridržavajte se sledećih saveta.

PROTIV FLEKA U pola litra mleka dodajte 100 g sitno iseckanog rena i vezu sitno iseckanog peršuna pa to kuvajte na srednje jakoj vatri, uz stalno mešanje, dok se masa ne zgusne. Kašu sklonite sa šporeta, prohladite i nanesite na lice dok je još mlaka. Ostavite je da deluje pola sata, a zatim skinite tuferima natopljenim čajem od žalfije. Na kraju se namažite nevenovim uljem, koje je takođe odličan odstranjvač fleka i pega.
PROTIV KUPEROZE Pomešajte 30 ml baznog ulja od jojobe i po 15 kapi eteričnog ulja kamilice i ruže. Ako vam je ta varijanta skupa, možete upotrebiti eterično ulje čempresa i limuna. Uljnu mešavinu nanosite na upaljenu regiju svako veče pre odlaska u krevet, dok se ne potroši. Ne upotrebljavajte je danju, jer sadrži fotosenzitivne komponente, pa može izazvati alergijske reakcije.

Takođe, neophodno je smanjiti vidljivost kapilara i bora, koje su zbog intenzivnog izl-ganja suncu još više došle do izražaja. Evo kako to možete izvesti.
Ukoliko vam se usled sunčanja na licu pojavila ružna mreža kapilara, možete je otkloniti laserom. Ova revolucionarna terapija potpuno je bezbedna i bezbolna, ponekad samo uzrokuje blago peckanje. Traje od pet minuta do pola sata, a daje odlične rezultate. U većini slučajeva, već posle
trećeg tretmana trajno rešava problem s proširenim kapilarima.Što se tiče nuspojava, retko izaziva crvenilo u tretiranoj regiji, a ako se ono i pojavi, prolazi u roku od 48 sati.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *