kako se resiti celulita

Ako se želite rešiti celulita kako bi se postigli rezultati,potrebno ga je napasti na nekoliko načina,a svima je cilj iz tkiva odstraniti suvišnu tečnost.Protiv celulita ne postoji savršen tretman ali je moguće pobediti ga…
kako se resiti celulita
O celulitu se u proleće, kad preostaje samo nekoliko nedelja do sezone kupaćih kostima, čuje doista svašta. Možda ste poverovali tvrdnjama pesimista koje su vam oduzele i posljednju nadu: celulita se je jako teško rešiti, nikako ga ne možeš pobediti!
No, ne prepuštajte se očaju: istina je malo drukčija. Tačno je da čudotvornih tretmana i krema nema, ali puno možete učiniti za svoje telo.
Sumnjate?
Sećate li se Madonne na početku karijere, u provokativninom, čipkastom korsetu, koji je otkrivao noge pune gusto stisnutih grudvica, poput vreće oraha? To je bio celulit najtežeg oblika, trećeg stepena. Danas MaDonnino telo izgleda sasvim drugačije: mišići i napeta koža. Zar to nije dovoljan dokaz da se pomorandžine kore i jastučića svaka žena može zauvek rešiti?

Cilj? Probuditi uspavani metabolizam
Grešimo kad celulit želimo otopiti. Nije reč o maslacu već o potkožnom masnom tkivu koje, zbog celog niza promena i poremećaja, telo ne može prirodno iskoristiti kao izvor energije, pogonsko gorivo. Tome su uzrok prevelike nakupine vode u potkoženom tkivu koje otežavaju ili potpuno onemogućivaju lipolizu, proces razgradnje masnih ćelija, jedan od prirodnih procesa metabolizma kojim se masne ćelije pretvaraju u energiju.

Šta raditi?
Uz nove navike nege i nova pravila ponašanja za stolom, vrlo jednostavnim sredstvima, primerenim vašem celulitu, postići ćete cilj: potaknuti usporeni metabolizam.

Proučite najbolju taktiku
Protiv celulita ne postoji jedinstven tretman. Kako bi se postigli rezultati, treba ga napasti na nekoliko načina, a svima je cilj iz tkiva odstraniti suvišnu tečnost.
Prvo i najvažnije pravilo: Pijte dovoljno vode jer ona pomaže u izlučivanju soli putem znoja i mokraće. Time će masne rezerve konačno biti oslobođene, tj organizam će ih moči razgraditi.
Drugo pravilo: Redovna i primerena telesna aktivnost. Dovoljno razvijeno mišićno tkivo ne ostavlja mesta adipozne (potkoženim) ćelijama, a uz to neizostavno ide i primerena ishrana. Ako u organizam unosite suvišne kalorije, stvoriće se nove masne zalihe.

Novi tretmani za svakog ko se želi rešiti celulita
Protiv celulita pomažu električne stimulacije mišića. Putem elektroda koje se postavljaju na kožu do mišića se provode impulsi struje niskog napona. Novi uredaji postepeno podražavaju mišiće: odozdo prema gore, a uzrokuju kontrakcije što olakšava izlučivanje tečnosti.
Novi tretmani zasnivaju se na upotrebi niskih temperatura i posebno su korisni za osobe koje imaju problema sa cirkulacijom jer u tom slučaju toplota izaziva opasno širenje krvnih žila. Umesto nekad korišćenih obloga algi i blata koji su zagrevali kožu, novi proizvodi razvijaju toplotu koja nije veća od 16-18 ° C. Prema novim istraživanjima, niska temperatura podstiče razgradnju masnih delova, a time uklanja i toliko mrske nakupine celulita ili ih smanjuje.

TRI VRSTE CELULITA
1. STEPEN:
edematozni celulit
• Kako izgleda:
Prepoznacete ga po mekanoj i opuštenoj koži na kritičnim delovima. Kad na tim delovima tela stisnete izmedju dva prsta, ona izgleda poput narandžine kore.
Uzroci:
Hormonske promene (izmedu ostalog i kontracepcijska pilula), gradja ili nasledna osobina. Taj oblik celulita posledica je oslabljene elastičnosti zidova krvnih sudova koje prokrvijuju potkožno tkivo.
Rešenje
Ne gubite vruem. Ako nešto ne poduzmete, stanje će se pogoršati. Pazite na ishranu (izbegavajte sol), redovno vežbjate, iskoristite blagodati drenirajućih masaža.
2. STEPEN:
fibrozni celulit
• Kako legleda:
Ako kožu stisnete medju prste, izgleda poput vrećice prepune staklenih kuglica, sa dobro vidijivim izbočinama.
Uzroci:
Hronično zadrzavanje tečnosti uzrok je promenama u potkožnom tkivu. Koža na zahvaćenim delovima tela na dodir je tvrda.
Rešenje
Masaže koje podstiču cirkulaciju. Ishrana bogata flavonoidima (ima ih u šumskom voću) i bromelin (u ananasu). Te dve materije održavaju elastičnost kože.
3. STEPEN:
Površinski celulit
• Kako lzgleda:
Vrio se lako prepoznaje jer kožu ne treba štipati da bi se videle grudvice. Zahvaćeni delovi su na dodir bolni i oseća se otvrdnuto potkožno tkivo.
uzroci:
Povećan je broj i veličina adipoznih ćelija a tkivo koje ih prirodno razdvaja (može se uporediti s tankom kožicom koja razdvaja zrna šipka) otvrdnulo je i smanjuje se. U toj fazi završeci nerava su pritisnuti što je uzrok bola.
Rešenje:
Masaže, gimnastika u vodi, ishrana sa malo ugljenih hidrata (iz jelovnika valja izbaciti slatkiše).
Povezani tekstovi>>> Kako izabrati anticelulit tretman

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *