kako se nasminkati

Žene sa savršenom kožom lica izuzetno su retke, kao što su retka i lica na kojima nema manjih ili većih prirodnih nedostataka zato treba znati kako se našminkati pravilno. kako se nasminkati

Tokom godina lice se postepeno menja, vreme neminovno ostavlja tragove: crte lica se produbljuju, pojavljuju se bore, a na licu se često ogledaju zamor i neraspoloženje zato je važno našminkati se pravilno. Istovremeno, lice je najizloženiji deo našeg tela, uglavnom nezaštićen od vremenskih promena, atmosferskih zračenja, nečistog vazduha, što takođe doprinosi promenama na koži lica. Kao što je prirodno da se prvi utisak stiče pogledom u lice neke osobe, tako je prirodno što ljudi žele da to lice, odnosno celokupan izgled, ostavi što prijatniji utisak. Licu žene u tome pomaže šminka koja, ako se pravilno upotrebi, ne samo što poboljšava izgled već daje i prijatnu sliku negovane i moderne žene.Zbog ovaga je potrebno znati kako se pravilno našminkati.

Pravila šminkanja
Šminka jeste korisna, ali ima i slučajeva kada škodi licu, čini ga neprirodnim ili oštećuje kožu. To se obično dešava kada se šminka pogrešno primenjuje, kada se biraju boje koje ne odgovaraju osobinama kože, kada se ne slede prirodne crte lica ili kada vrsta šminke ne odgovara kvalitetu kože.
Ako se želite dobro našminkati morate shvatiti da je osnovni zadatak šminke da prikrije određene nedostatke na licu, da popravi neke mane, da istakne prirodnu finoću i lepotu pojedinih delova lica i da pomogne u usklađivanju celokupnog izgleda — što uključuje i frizuru i garderobu.

Šminkanje ima čudesnu moć, ali samo pod uslovom da tačno znate šta želite da ispravite, šta da prikrijete, a šta da naglasite i da pri tom ne izgubite svoju ličnost i karakteristične crte lica. Osnovno pravilo je da šminka mora da bude prirodna, diskretna i neupadljiva. Šminka se menja s modom i ukusom, ali postoji jedno stalno pravilo na koje moda ne može da utiče: prirodna boja vašeg lica predstavlja osnov za izbor boja u šminkanju. Pošto pri dnevnoj svetlosti boje dolaze do jačeg izražaja, dnevna šminka treba da bude diskretnija, a večernja dozvoljava upotrebu intenzivnijih boja. Ako se redovno šminkate, morate svakodnevno da negujete svoju kožu lica, jer samo na čistom i negovanom licu šminkanje postiže svoju svrhu i izgleda besprekorno. Kada kupujete šminku, birajte onu najboljeg kvaliteta i pazite koje nijanse vam najbolje odgovaraju. Uvek je prvo isprobajte na nadlanici pre nego što se odlučite na kupovinu.

Kako se našminkati pravilno osnovni saveti
• Potvrdite svoju ličnost: nema boljeg načina od šminke da pokažete svetu ko ste i kakvi ste. To je svakako jeftinije od nove odeće, a manje je trajno i manje bolno nego, recimo, tetovaža.
• Nemojte se skrivati ispod šminke: šminka treba da naglasi vaše crte lica, a ne da ih pretvori u nešto sasvim drugačije. Sasvim je u redu koristiti mnogo šminke, dok god se to ne vidi na prvi pogled.
• Ne zasnivajte svoj život na šminkanju: nemojte se ustezati da povremeno izađete iz kuće i bez šminke. Naravno, s našminkanim licem osećate se udešeno i samopouzdano, ali budite svesni da je lepota u vama, a ne u šminki.
• Slobodno eksperimentišite: poigravajte se različitim tipovima šminke kako biste otkrili šta vam najbolje pristaje. Prikupite svoju šminku, zatvorite se u kupatilo ili spavaću sobu na deset minuta i isprobajte neku novu kombinaciju. • Savršenstvo se postiže vežbom: neke žene su prirodno uspešnije u šminkanju nego druge, ali kao i sve drugo u životu i ovo se uči.
• Pre nego što pođete u kupovinu nove šminke, pregledajte šta trenutno imate. Ako imate nešto od šminke što niste koristili godinu dana, bacite to. Najverovatnije ga nikada nećete ni upotrebiti. Utvrdite koju šminku zaista redovno koristite i dopunjavajte je kada se potroši. • Postoji mnogo mesta gde se kupuje šminka — samoposluge, katalozi, parfimerije, čak i Internet — ali najbolje je da odaberete mesto na kome je dozvoljeno probanje šminke. Svakako se raspitajte u prodavnici možete li da vratite nešto čime niste zadovoljni.

Kako se našminkati uspešno
• Za uspešno šminkanje svakako je važan i dobar “alat”, a to su različite četkice. Ako odvojite no-vac za kupovinu stvarno dobrih četkica, najbolje od prirodnih vlakana, šminkanje će vam biti lakše i brže, a i bolje ćete izgledati. Četkice koje redovno koristite operite bar jednom nedeljno u mlakoj vodi s malo sapunice i pustite da se osuše na vazduhu pre nego što ih spakujete.
• Ne preterujte! Ako se vaše lice ne vidi od šminke, niste postigli ono što treba — umesto da naglasite svoje crte, pretvorili ste ih u nešto drugo. Izbegavajte i drečavo šarenilo — ako ste se odlučili za upadljiv ruž za usne, senka na očima treba da bude diskretna.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *