Postoji mnogo prirodnih metoda kojima možete povećati grudi. Kombinacija biljnih čajeva, vežbi i odgovarajuće dijete može pomoći da Vam grudi postanu veće i izgledaju lepše.Nastavite sa čitanjem da bi saznali kako povećati grudi prirodnim putem bez ugradnje silikona…

Veličina grudi igra značajnu ulogu u percepciji atraktivnosti i samopouzdanja. Poznata je i činjenica da muškarci vole žene sa većim grudima. Postoje i prirodni načini, kao i neki medicinski tretmani za uvećavanje grudi.

 

Dijeta za povećanje grudi

Prirodne metode koriste mnoge žene kako bi izbegle potencijalne rizike i komplikacije nakon hirurških procecura. Nekoliko prirodnih i zdravih namirnica mogu pomoći u povećavanju grudi.
– Jedite namirnice koje sadrže estrogen. Estrogen je jak ženski polni hormon i visok nivo estrogena može dovesti do povećanja tkiva u dojkama. Testosteron je muški hormon koji potire dejstvo estrogena i sprečava rast grudi. Izbegavajte hranu bogatu ugljenim hidratima (čips, keks, beli pirinač, peciva) kako biste umanjili proizvodnju testoterona. Najbolji izvori estrogena uključuju: bundevu, beli luk, crveni pasulj, grašak, soju, semenke lana i bundeve.
– Jedite više svežeg voća i povrća. Voće i povrće nisu samo bogati antioksidansima, već pomažu i u regulaciji nivoa testosterona u organizmu. Anticijani i antioksidansi pomažu da se izgradi zdravo tkivo i uništavaju slobodne radikale. Jedite bar po četiri porcije raznovrsnog voća i povrća u toku dana i obavezno uključite borovnice i jagode.
– Jedite više soje. Proizvodi od soje su veoma bogati izoflavonima koji podstiču proizvodnju estrogena i rast grudi. Proizvodi od soje takođe sadrže i mnogo proteina, što pomaže u izgradnji i oporavku oštećenih tkiva u telu. Sojino mleko je dostupno u više različitih ukusa.
– Uključite „zdrave“ masti u dijetu. Nezasićene masti su najbolji izbor ako želite da uvećate grudi. Sve ostale masnoće su nezdrave i talože se na delovima tela koje na ženama često ne izgledaju baš izazovno – na bokovima, butinama i stomaku. Nezasićene masti su bogate omega-3 masnim kiselinama i zdrave su za srce i mozak. Dodajte u ishranu avokado, maslinovo ulje, koštunjavo voće (sirovo) i sve vrste ribe koje žive u hladnoj vodi.

kako povecati grudi

Biljke koje pomažu u povećanju grudi

– Piskavica (grčko seme). Ova biljka je bogata čudesnim sastojkom pod imenom diosgenin. Ova moćna supstanca stimuliše rast tkiva u dojkama i ima efekat sličan hormonima.Najpopularnija je od svih biljka kojima se mogu povećati grudi.
– Divlji jam. Bilo da konzumirate samo divlji jam ili ga kombinujete sa piskavicom, divlji jam je poznat po tome da podstiče uvećanje grudi. Pored toga, fitoproteini koje sadrži su takođe vrlo zdravi za tkivo u dojkama.
– Morač (divlja mirođija). Žene vekovima koriste morač zbog toga što je bogat supstancama sličnim estrogenu. Naravno, ovo ima implikacija na rast grudi.
– Seme anisa. Ove semenke imaju više blagotvornih svojstava po zdravlje, uključujući i to da proizvode efekat sličan estrogenu. Istraživanja su pokazala da ovo seme stimuliše laktaciju, pomaže kod neplodnosti i podstiče rast i lepši izgled grudi.

 

Vežbe za jačanje i povećanje grudi

– Joga ili pilates. Ove vrste vežbi ne samo da ojačavaju čitav organizam, već dosta jačaju i grudne mišiće, koji se nalaze ispod dojki. Potvrđeno je da ovakve vežbe pomažu kod uvećavanja i oblikovanja grudi.
– Sklekovi. Ako pravilno radite sklekove, što znači da održavate kičmu i čitavo telo u pravoj liniji, ubrzo ćete značajno ojačati grudne mišiće. Ovi mišići se nalaze ispod dojki i ako ih ojačate i grudi će Vam postati čvršće.
– Čučnjevi sa stolicom. Počnite tako što ćete se leđima okrenuti ka sedištu stolice. Isturite stopala u odnosu na kolena, a rukama se uhvatite za sedište ili rukohvate stolice. Polako spuštajte torzo nadole dok Vam laktovi ne budu savijeni pod uglom od 90 stepeni, a zatim ustanite.

Ove većbe pomažu u toniranju i zatezanju mišića ruku, grudi i ramena i istovremeno uvećavaju grudi. Radite po deset vežbi u deset serija.
– Stiskanje dlanova. Ovu vežbu možete raditi bilo gde i zaista je neverovatna kada je u pitanju jačanje grudnih mišića. Spojite dlanove i jako ih stisnite. Držite ih tako pet sekundi, a zatim ih polako otpustite. Ponavljajte ovu vežbu po 10 puta.

Još neke stvari koje podstiču rast grudi

– Masaža. Pravilna masaža može povećati Vaše grudi na nekoliko načina. Kao prvo, masaža stimuliše cirkulaciju u grucima i tako dovodi hormone (prvenstveno estrogen) u tkivo u dojkama. Veruje se da receptori u tom tkivu bolje reaguju na estrogen nakon masaže. Koristite ulje za masažu i masirajte se dva puta dnevno (ujutru i uveče) po 15 minuta. Masirajte grudi na dole, nežnim ali čvrstim pritiskom. Istovremeno masirajte i bradavice i deo oko njih kako biste stimulisali proizvodnju prolaktina koji takođe stimuliše razvoj tkiva u dojkama.
– Hormonska terapija. Terapija koja uključuje namirnice koje sadrže visok nivo hormona je odlična opcija za povećanje grudi. Mnogi proizvodi sadrže tirozin, za koji se smatra da održava tonus mišića i sagoreva masti. Postoje i lekovi koji sadrže uglavnom estrogen i tako direktno utiču na povećanje grudi. Ovi proizvodi mogu biti pilule, kreme, tonici, injekcije, čak i preparati koji se udišu.