neprijatan miris tela

Receptura za otklanjanje neprijatnog mirisa tela
Ulje od nane za zadah: dodati 2 kapi etarskog ulja nane u čašu vode i grgoljiti nekoliko minuta. Ovo ponavljati prema potrebi, dok se zadah ne izgubi.
neprijatan miris tela
Ulje čempresa za smrdljive noge: utrljati nekoliko kapi ulja u tabane stopala i između nožnih prstiju, jednom dnevno, dok se stanje ne popravi.

-Čaj protiv preteranog znojenja: u 8 dl ključale vode usuti po kašiku sušenog hmelja, sušene koprive, lišća jagode, sveže lišće oraha i 3 kašike žalfije. Skinuti sa vatre i ostaviti pokriveno 1 sat, procediti, zasladiti medom i piti po želji. U sledeća 2-3 sata miris se neće osećati.

Miris tela
Potrebno je da se održava normalni miris tela, ne samo zbog zdravlja, već i zbog okoline. Znojenje nastaje od toplote, stresa i od preteranih vežbi. Međutim, nije znoj taj koji stvara neprijatan miris već bakterije koje se na znojavoj koži razvijaju.

Beli i crni luk i hrana bogata u holinu (jaja, džigerica, riba i povrće) mogu prouzrokovati miris putem znojenja, a beli i crni luk često izazivaju neprijatan zadah iz usta i neprijatan miris nogu.

Lična higijena je najbolji put da se spreči neprijatan miris tela. Treba se prati i tuširati svakodnevno sapunom, najbolje onim sa prirodnim dezodoransom kao što su žalfija, aloja veragel, biljno korenje i etarska ulja od mirisnog bilja. Neka etarska ulja, kao lavanda, ruža i dr sa 5-6 kapi u vodi za kupanje, osvežavaju ili otklanjaju miris tela.

Treba nositi donji veš od pamuka, kao i čarape, a ne od sintetičkih vlakana koja ne obezbeđuju potrebnu ventilaciju i stvaraju uslove za rad štetnih bakterija. Kod izbora dezodoransa, tražiti one sa prirodnim sastojcima koji sprečavaju razvoj bakterija i ne iritiraju kožu. Glicerin sapun služi i kao prirodni dezodorans. Soda bikarbona, sirće i kukuruzni skrob, takođe, mogu da apsorbuju mirise.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *