koze tokom zimeEvo nekoliko saveta koji će vam pomoći da i preko zime održite dobar izgled.

-Malo rumenila će vašu bledunjavu kožu učiniti naizgled svežijom i zdravijom.
-Tokom zimskih meseci koristite matirani puder umesto svetlucavog.
-Iako nije leto, i dalje koristite kreme sa zaštitu od sunca pre izlaska tokom sunčanih zimskih dana.
-Tokom zime “smoki ajs” izgleda odlično.
-Ajlajner nije dovoljan i svakako nanesite nekoliko slojeva maškare.
-Do proleća smanjite upotrebu noćnih krema.
-Pokušajte da ne spavate s uključenim grejanjem, jer ono isušuje ne samo kožu, nego i sinuse.

Zima je najškodljivije vreme za kožu. Zbog zimskih temperatura i nedostatka vlage, vaša koža se trudi da zadrži vlagu i verovatnije je da će biti ispucala i ugrožena.
Kod starije kože, zimsko vreme znači čak i više brige, posebno kod žena koje imaju tanku kožu bez zaštite. Kada ste stariji, vaša koža je više sklona traumi, posebno na rukama. Zato joj je potrebno više nege. Postoje mnoge stvari koje možete učiniti kod kuće da biste pomogli sebi da održite kožu zdravom cele zime. Međutim, ako je koža ugroženija tokom ovog godišnjeg doba, ili imate stanje kože kao što je psorijaza, koju može pogoršati hladno vreme, nemojte se ustručavati da posetite dermatologa. Kada temperatura počne da pada, potrebno je koristiti proizvode koji će zaštititi i hidrirati kožu. Kreme bogate lipidima su sada nužnost. Takođe, određeni proizvodi sa alfa hidroksi kiselinama imaju sposobnost da pomognu u podmlađivanju kože pojačavanjem proizvodnje kolagena. Ove kiseline takođe mogu pomoći kod kvržica na nadlakticama i bedrima. Ove kvržice, iako benigne, mogu početi da svrbe ili postati crvene u zimskom periodu, a moguće ih je umiriti blagom piling kremom.

Ekcem je problem koji se može pogoršati kod nekih ljudi tokom zime. Ako zanemarimo zaštitu, možemo završiti s teškim suvim područjima na koži. Potrebno je posle svakog tuširanja kožu namazati kremom ili uljem za telo.

Dobra ideja je namazati noge i ruke kremom pre spavanja, a zatim leći u krevet u čarapama i pamučnim rukavicama. To je jednostavan način da poništite dnevnu štetu i lečite bolne pukotine na rukama i nogama.
Dodavanje ovlaživača u prostorije je korisno za sve tipove kože. Čak i držanje u spavaćoj sobi posude s vodom, koja će ispariti dok spavate i tako pomoći koži. Ako boravite na zimskom suncu, ne zaboravite da namažete kožu kremom za sunčanje. Odbijanje sunca od snega ili leda, posebno na planinama gde je ozonski sloj tanak, može imati čak i štetnije posledice nego na vrhuncu leta. Ti naizgled mali koraci su potrebni da biste održali vašu kožu zdravom tokom cele zimske sezone.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *