nega koze vrata

Želite odrediti tip kože jer ste se nekoliko puta našli u situaciji da kupujete kremu za lice, ali niste sigurni koju, pošto ne znate o kakvom tipu kože se radi. Kod dermatologa vam se ne ide, a hteli biste da budete sigurni…
Kako odrediti tip kože
Postoji nekoliko znakova prema kojima možete da se upravljate pri odredjivanju tipa kože. Naravno da treba imati na umu da je uvek najbolje obratiti se dermatologu, a da ne spominjemo da u slučaju infekcija nikako ne smete da čekate, već je potrebno da odmah reagujete.

Dakle, ako tokom čišćenja osećate kako vam je koža zategnuta, kao da ne pripada vašem licu, to je znak da imate suvu kožu. Pored toga, dok čistite lice mlekom za telo, ako imate prijatan osećaj, to je isto tako znak suve kože. Suva koža poznata je i po tome što se akne retko pojavljuju, a osim toga, mogu da se pojave i ljuspice. Kod upotrebe tonika za lice može se javiti osećaj peckanja.

Svi oni koji imaju normalnu kožu to će moći da primete na osnovu nekoliko znakova. Kao prvo, skoro uvek dok čistite lice vodom mate prijatan osećaj. Osim toga, vaša koža skoro uvek izgleda sveže i pre svega čisto. Akne istiskujete samo tokom menstruacije, a što se tiče tonika, dok ga nanosite na lice nemate neki poseban osećaj. Osetljiva koža može da se prepozna po nekoliko znakova. Dakle, ako je na određenim mestima suva. Ponekad se može dogoditi da se tokom dana pojave ljuspice s malo crvenila. Bubuljice istiskujete povremeno, a kod nanošenja tonika uglavnom osećate peckanje.

Masni tip kože možete da prepoznate na osnovu više znakova. Recimo, kod čišćenja mlekom imate utisak da vam koža izgleda još masnije. Isto se događa i nakon što nanesete hranljivu noćnu kremu. Bubuljice su česta pojava, a posle nanošenja tonika imate osećaj svežine.

Mešovita koža specifična je po tome što se na nekim delovima lica čini kao da je suva, dok na drugim delovima deluje masno. Ako pogledate svoje lice sredinom dana, primetićete kako se sjaji u T-zoni. Tu je ujedno najveća koncentracija bubuljica, dok posle nanošenja tonika na nekim mestima osećate svežinu, a na drugim peckanje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *