oblikovanje zadnjice

Kako oblikovati zadnjicu-Kao i u mnogim drugim slučajevima za oblikovanje zadnjice mogu da pomognu vežbe,aerobik,liposukcija a u krajnjem slučaju mogu se ubaciti implantanti…oblikovanje zadnjice

Prirodni oblik zadnjice je uzrokovan skeletom, muskulaturom i gornjim slojem sala. Glavni mišić koji oblikuje guzu je gluteus maksimus. Dobro oblikovan, on može dati onaj karakterističan, pociignut i ćvrst oblik zadnjici. Ovaj mišić se moze razviti široktm čučnjevima sa stopalima postavljenim šire od širine ramena različitim vežbama za zadnjicu.

Aerobik može da pomogne kod gornjeg masnog tkiva. I dok bi neki možda tvrdili drugačije, nije dokazano da snažno pljeskanje oblikuje zadnjicu. Naravno, kao i u drugim oblastima, postoji granica do koje dijeta i vežbe mogu doprineti, ako se ne umeša genetika. Neki su tako ravni da izgledaju kao da su preživeli giljotinu. Preterano masno tkivo, oklembešenost i nedostatak oblina se mogu rešiti operacijom.
Neke, ali ne sve zone zadnjeg masnog tkiva se mogu dobro tretirati liposukcijom. Kao i kod dnigih zona, masne ćelije na odgovarajućim mestima se mogu trajno odstraniti i zadnjica se može oblikovati.
Pošto finalni rezultat liposukcije zavisi od skuplianja kože, jednom pošto je salo odstranjeno, morate voditi računa o tome koje su zone isisane. Ako nacrtate trougao na zadnjici, čiji vrh se poklapa sa vrhom zadnjice, i sa dva ćoška gde obrazi zadnjice dodiruju noge, moguće je isisati svu preteranu mast van ovog trougla. Ukoliko se sukcija vrši unutar linija ovog trougla, koža će se pre opustiti, nego skupiti. To je stoga što se svaki put kada sednete, koža rasteže. Zato, sama liposukcija može smanjiti zadnjicu i naglasiti nagibe gde zadnjica dodiruje noge. Ona ne može smanjiti veliku balonastu zadnjicu bez rizika od opuštanja.

Kako bi se smanjila veličina guze ili ispravio rep koji već visi, neophodna je procedura podizanja (lifting). Ona može,ili ne, biti kombinovana sa liposukcijom. Kao i kod svake lifting procedure, suvišna koža se odstranjuje, što rezultira nekim ožiljkom. Važno je smestiti ove ožiljke u prirodne nagibe ili u oblasti koje odelo može pokriti.

Tradicionalno podizanje zadnjice odstranjuje deo kože i sala ispod nagiba zadnjice, linija između zadnijce i nogu. Ovo funkcioniše dobro kod manjih obešenosti, ali se ožiljak vremenom može pomeriti na noge. Ukoliko postoji veća obešenost, bolja procedura smešta ožiljak u obliku morskog galeba neposredno ispod linije pojasa, sledeći liniju kaiša. Korišćenjem ove vrste operacije, ne samo da se koža zateže, već se i mišići takođe aktiviraju, sto omogućava kompletno oblikovanje zadnjice. Ožiljak je u početku blago ružičast zbog povecanog snabdevanja krvlju kod ranog zarastanja, ali onda počinje da bledi i pretvara se u tanku belu liniju. U nekim slučajevima ožiljak se može potpuno sakriti senkama od brazdi zadnjice.

Da, postoje implanti za zadnjicu. Za one sa ravnom zadnjicom, implanti se mogu koristiti da daju globalnu oblinu. Treba naglasiti da oni ne dižu zadnjicu već daju više obline gornjem delu zadnjice. Rez se pravi gore i dole u vertikalnom nabom zadnjice; deljenje mišića gluteus maksimus stvara džep za implante. Smeštanje implanta je važno pošto će isuviše nisko smeštanje izvršiti pritisak na skiatički nerv i izazvati užasan bol duž noge. Pored toga postoji prilično visok stepen infekcije zbog blizine anusa. Mnogi su baš iz ovog razloga morali da odstrane implante iz zadnjice. Postoji blag osećaj neprijatnosti tokom otprilike dve nedelje. Treba sačekati oko šest nedelja sa treningom ove oblasti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *