kako negovati lice

Lice se mora negovati svakodnevno kako bi se usporilo starenje kože i sprečila oštećenja.Na svoju genetiku nemožemo uticati al na sreću možemo svakodnevno negovati lice i produžiti njegov zdrav mladalački izgled…
kako negovati lice
Postoje mnoge efektivne metode koje će vam pomoći u borbi protiv starenja kože lica.Genetika igra glavnu ulogu u procesu starenja kože lica i nastajanja bora. Ukoliko je vaša majka dobila bore na licu već u svojim četrdesetim godinama postoje velike šanse da ćete i vi ići njenim stopama. Međutim, pored genetskih faktora na koje nije moguće uticati (zasada) postoje i mnogi spoljnji faktori na koje možemo i te kako uticati.
Vaša koža lica zapravo stari brže nego vi. Već posle tridesete godine dužina života ćelija kože lica se prepolovi, a nakon 80. godine one prestaju da se obnavljaju. Pitanje je kada treba bore na licu uzeti za ozbiljno. Jednom kada pređete trideset godina bitka treba da počne. U tridesetim godinama mišićna vlakna se smanjuju i gube protein, u četrdesetim gubite masti iz kože, dok je obeležije pedesetih i šezdesetih gubitak kolagena, elastina i estrogena.

PRVI KORAK NEGE LICA- PREVENCIJA
Dobra hidratacija.
Koža je najveći organ. Morate unositi dovoljno vode ukoliko želite da ona bude glatka i zategnuta. Kada je koža lica preterano suva to znači da je izgubila vodu, a ne ulje. Takodje, obavezno koristite hidratantne kreme, jer one u dobroj meri sprečavaju dehidrataciju kože. Naročito je bitna oblast oko očiju jer je koža lica tu najtanja.
Ostavite pušenje.
Za negu lica je bitna dobra opskrbljenost krvlju. Najbolja stvar koju možete da učinite za vaše lice je da ostavite pušenje.Nikotin koji cigarete sadrže deluje kao vazokonstriktor (sužava krvne sudove) i na taj način smanjuje dotok kiseonika i hranljivih materija što čini da lice gubi kolagen.
Klonite se sunca
Nosite obavezno naočare za sune i kačket.Lice ima slonovsko pamćenje.Kolika će lice biti oštećeo od sunca zavisi od prvih 15-20 godina kojih ste bili izloženi suncu. Naravno kreme sa velikim zaštitnim faktorom su obavezan deo arsenala u borbi protiv sunca.
Vežbajte i hranite se pravilno.
Vežbanje poboljšava prokrvljenost svih tkiva uključujuči i kožu. Setite se samo kako pocrvenite u licu kada trčite radite aerobik. Znojenjem izbacujete brdo toksina iz vašeg organizma. Ukoliko je tu još i pravilna ishrana bogata antioksidantima, vlaknima proteinima i esencijalnim masnim kiselinama završili ste pola posla.Ovo je malo poznat način za negu lica ali delotvoran.

DRUGI KORAK NEGE LICA- TRETMAN

Tretman može biti operativni i neoperativni. Pod operativnim se podrazumeva zatezanje lica i očiju. Prilikom ovog postupka uklanja se deo masti i prepravlja koŽa. Vrlo skupa metoda. Ponekad se može desiti da se ukloni previše tkiva i LICE dobija neprirodan izgled.

Pod neoperativnim metodom potpada nekoliko različitih postupaka: botulinske inekcije, hemijski piling i mikrodermoabrazija.

Botulin je toksin koji se koristi za negu lica tako što se ubrizgava direktno u mišiće lica i sprećava nerve da ih preterano stimulišu.Ova metoda kojom možete negovati lice nije previše skupa, međutim ukoliko se ubrizga previše toksina može dovesti do paralize mišića.

Hemijski piling je procedura kojom takodje možete negovati lice pri njoj se specijalna hemijska supstanca nanosi na lice i uklanja tanak sloj izumrle kože. Ni ova metoda nije previše skupa. Nažalost u nekim
slučajevima hemijska supstanca može da iritira kožu, unišli površinske ćelije za pigment i kožu napravi vrlo osetljivom na sunce.

Mikrodermoabrazija je takođe jedna vrsta pilinga kojim se može negovati lice a koja se izvodi specijalnom mehaničkom napravom. Cena je pristupačna, ali je potrebno 5-6 tretmana da bi se videli rezultati. Može prouzrokovati blago crvenilo i svrab nakon tretmana.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *