kako nasminkati usneDa biste osvežili lice i vratili mu sjaj, ponekad je dovoljno samo da upotrebiti ruž i našminkati usne. Pritom je važno da poštujete nekoliko pravila -koža usana mora biti negovana i hidrirana, a boja ruža usklađena s tenom.

PRAVILAN ODABIR BOJE
Ponuda ruževa za usne zaista je velika, pa nije uvek lako odabrati pravu boju. Bilo da se pri kupovini oslanjate na modne trendove ili na odeću koju imate, karmin uvek isprobajte i proverite je li u skladu s vašim tenom, bojom kose i tipom usana.

Prirodne nijanse uvek su u modi
Prirodni tonovi, roze ili svetlobež, prolaze i preko dana i uveče, a pristaju ženama koje se koriste blagom šminkom ili samo maskarom. Roze posebno odgovara onima s nežnom i svetlom kožom, dok bi osobe sa zlatastim tenom trebalo da se opredele za boju breskve ili kajsije. Bež nijanse slažu se s tamnim tenom. SAVET: Boja koju odaberete ne sme biti svetlija od vaših desni.

Crveni evergrin
Ako želite da budete u centru pažnje i da se osećate samouvereno i zavodljivo – odlučite se crvenu boju, koja je uvek moderna. Vizažisti kažu da crveni ruž pristaje svakoj boji tena i kose, samo treba odabrati odgovarajuću nijansu. Prilikom nanošenja morate biti veoma pažljivi, jer ruž lako može preći ivice usana, što deluje neuredno.
SAVET: Onima koje ne žele intenzivne tonove savetujemo da prethodno usne namažu balzamom, a potom u njih prstom utapkaju ruž.

Kako našminkati usne-Tople boje
Boje cigle, bronze, bakra ili patlidžana najbolje pristaju ženama koje imaju bakarnu ili blago preplanulu kožu. Vodite računa o tome da ih uskladite s ostalom šminkom, posebno onom na očima. Ne zaboravite da uveče dodate sjaj kako bi vam usne delovale još ženstvenije.
Ako nemate savršeno bele zube, budite oprezni pri upotrebi ljubičastih nijansi

BESPREKORNO NANOŠENJE KARMINA
Da biste izgledali besprekorno, iscrtajte usne olovkom čija je boja slična prirodnom tonu vaših usana ili je za nijansu tamnija od ruža.
Kada usne iscrtavate olovkom, pazite da nanesete boju i na njihove uglove – tako će vam ruž trajati duže.

KAKO NAŠMINKATI USNE DA BISTE BILI U TRENDU
Leti se nose narandžaste nijanse, koje savršeno pristaju samouverenim i zabavnim ženama. Ove sezone slobodno se poigrajte bojama. Rubove usana prvo iscrtajte tamnijom bojom pa nastavite ka unutrašnjosti nanoseći onu svetliju. Takozvana ombre tehnika daje usnama novu dimenziju i dubinu.

OTKLONITI NEDOSTATKE ŠMINKANJEM USANA
Da biste imali savršene usne, dovoljno je da savladate nekoliko jednostavnih trikova.

Kako našminkati male i tanke usne
Koristite se olovkom za dve nijanse tamnijom od ruža. Nanesite je na
cele usne, a naglasite im rubove. Potom ih nemažite karminom. Pristaju vam boje biskvita, terakote, breskve, karamele, cimeta, peska, lososa…Na sredinu usana stavite malo providnog sjaja, koji će ih učiniti punijim.
Ako imate tanke usne, izbegavajte tamne ruževe.

Pune usne
Ukoliko imate pune usne a želite da ih našminkate tako da budu manje upadljive – ne upotrebljavajte olovku i birajte neutralne nijanse (bež, pozlaćena bež, antička roze, slezova boja, lešnik), ili providan odnosno blago obojen sjaj za usne.
Izbegavajte sedefaste ruževe i one s dodatkom glitera, jer će vam usne zbog odsjaja biti još upadljivije.

Spušteni uglovi
Ukoliko su vam uglovi usana spušteni, bolju proporcionalnost postići ćete tako što ćete olovkom blago korigovati ivice. Pola milimetra iznad ruba gornjih uglova diskretno povucite liniju koja se blago odvaja nagore i spaja s usnom.
Najbolje će vam pristajati prozirne, neutralne boje.

Sitne bore oko usana
Ako imate male bore oko usana, pa vam se ruž stalno razmazuje – ne očajavajte. Koristite se specijalnim antiejdž kremama za područje oko usana. Takođe, ivice usana precizno iscrtajte mekom olovkom prirodne boje.
Da bi se sitne linije manje primećivale, namažite usne svetlucavim ružem svetlije boje.
Kako našminkati usne

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *