Još jedno leto se završilo i vi se verovatno pitate kako je moguće da vreme baš tako proleti, zar ne? Jesen je iza ugla, jutra i večeri su svežije, kiše sve češće, temperature sve niže, a vazduh suvlji i hladniji.

 

Jedna od najviše zastupljenih grešaka koju žene prave jeste da u toku godine stalno koriste iste kozmetičke proizvode i drže se jedne rutine – uprkos tome što im koža i kosa očigledno daju znake da je vreme za promenu.

 

Novi vremenski uslovi mogu proizvesti dosta stresa za našu kosu i kožu. Na primer, ako ste primetili da vam se koža peruta i da je neuobičajeno suva ili da vam je kosa počela jače opadati – to su tipični simptomi koje donosi promena godišnjeg doba – vreme je da ažurirate svoju svakodnevnu beauty rutinu.

 

Za vas smo spremili 10 ključnih promena koje bi trebalo da implementirate.

 

Pritom je važno da mislite van okvira, s obzirom da na to kako se osećate i izgledate uvek utiče više različitih faktora. Recimo, dobar san je važan: ako imate problema sa spavanjem, razmislite o kupovini anatomskog dušeka ili melatonin suplemenata koji regulišu ciklus sna.

 

Takođe, na izgled i zdravlje kose utiče mnogo više stvari od odabira šampona i regeneratora. HNB uređaji su izbor mnogih žena koje uživaju u duvanu, ali ne vole kada im se dim uvuče u sveže opranu kosu. Ovlaživači vazduha su takođe jedan od saveznika za lepu i hidriranu kožu u toku jeseni, budući da je vazduh tipično suvlji u hladnim mesecima.

 

Dobra stvar je što ove promene ne moraju da iziskuju mnogo vašeg vremena niti novca. Prirodni sastojsci koji se nalaze u vašoj kuhinji mogu vam pomoći da napravite divno hidrirajuće maske, kako za kosu tako za lice.

 

Pogledajte 10 načina da  svoju beauty rutinu lako prilagodite jeseni!