jabukovo sirce za kozuVećina nas retko kada koristi jabukovo sirće jer je postala navika da se u kuhinji koristi veštačka sirćetn kiselina.Jabukovo sirće, osim za pravljenje salata,može da se koristi za lečenje mnogih bolesti ali i kao saveznik lepote.

Jabukovo sirce za kožu koja blista
razblazeno sirce spolja nanosite na kozu (trljanjem i masiranjem),ovakav tretman koze pomaze i zdravim osobama,koza postaje meksa,vlaznija,elasticnija i dobija zdravu rumenu boju..Takodje spoljna upotreba jabukovog sirceta na kozi moze i da eliminise svrabez i iritacije.

Toner za lice
Zbog svojih pH kvaliteta, jabukovo sirće je odličan toner za lice. Pomešajte dve supene kašike jabukovog sirćeta sa dve šolje vode i uz pomoć vate, tečnost utapkajte na lice.

Oslobadja od akni
Jabukovo sirće je prirodno antibakterijsko sredstvo i prirodni antiseptik i zato je savršen kao tonik za vašu kožu. Antibakterijska svojstva spriječiće akne ubijanjem bakterija koje ih izazivaju. Predlažemo vam mešavinu vode i sirćeta i to u omjeru pola-pola, za najbolje rezultate.

Protiv opekotina
Jabukovo sirće je vrlo korisno i u borbi protiv opekotina. Ono podstiče izgradnju kože i obnavlja tkivo, pa nekoliko kapi koje ste ublažili s malo vode nanesite na opekotinu, kako bi spriječili pojavu plika i ublažili bolove.

Jabukovo sirće za kožu
Jabučno sirće podstiče staničnu izgradnju kože i vezivnog tkiva. Zbog toga ga možete koristiti u službi lepote i zdravlja kože, kose i noktiju.
Akne i masnu kožu nekoliko puta dnevno mažite mešavinom od dve kašičice jabukovog sirćeta i 30 ml vode.
Staračke pege jednom dnevno mažite mešavinom od jedne kašičice jabukovog sirćeta, jedne kašičice soka od luka i 30 ml vode. Mrlje bi trebale izblediti za dve nedelje.
Gljivice na noktima ili atletsko stopalo kvasite dvaput dnevno u jednakoj razmeri jabukovog sirćeta i vode.

Nanosite čisti jabukovo sirće na obolela mesta nekoliko puta dnevno i pre spavanja.

Kod žuljeva i kurjeg oka namočite noge u toploj vodi. Zatim istrljajte tvrda mesta s kamenom, stavite oblog od jabukovog sirćeta te povežite. Ponovite sledeće jutro.

Na oteklinama ili površinskim opekotinama držite oblog od čistog jabukovog sirćeta jedan sat. Delovaće brže nego led.

Pelenski osip, lišajeve ili ekceme mažite jednakim odnosom jabukovog sirćeta i vode. To će eliminisati gljivice i bakterije koje ga uzrokuju.

Kako napraviti tonik za kožu od jabukovog sirćeta

Standardni recept za tonik je 2-3 kašičice jabukovog sirćeta u 30 ml vode. Jabukovo sirće treba razrediti jer može da ošteti zubnu gleđ.

Da biste iskoristili sve njegove prednosti, koristite sirovi, nefiltrirani, Nepasterizovani jabukovo sirće, koji sadrži žive materije i enzime.

Uvek ga promućkajte pre upotrebe.

Jabukovo sirće protiv mitisera na koži
Jedan deo jabukovog sirceta izmesati sa osam delova vode i tom tecnoscu tri puta dnevno prskati lice.

Jabukovo sirće protiv ekcema na koži
Obolela mesta mazati jabukovim sircetom cetiri puta dnevno i tri puta u toku noci. Ubrzo ce ekcem i svrab nestati.