Postoje brojni razlozi za nastanak podočnjaka, a jedan od najčešćih je premor i neispavanost.

Svakako je potrebno potpuno izmeniti životne navike koje su dovele do njihove pojave, ali i njihovoj nezi posvetiti posebnu pažnju. Ne zaboravite da ovaj proces mora da traje, pa ako želite da se zaista rešite podočnjaka jednom zauvek, obavezno se naoružajte strpljenjem bez obzira za koje od ponuđenih prirodnih sredstava da se odlučite.

Soda bikarbona za podočnjake

Ukoliko želite da isprobate kako deluje soda bikarbona za podočnjake, preporuka je da jednostavno razmutite jednu ravnu kafenu kašičicu sode bikarbone u 250 mililitara mlake vode i dobro rastvorite. Zatim da tako pripremljenom mešavinom natopite vaticu i stavite kao oblog na podočnjake. Dovoljno je da obloge držite oko 10 minuta i da se nakon toga umijete. Ukoliko želite, možete da nanesete i kremu za lice, a poželjno je da to bude hidrantna.U nastavku teksta pročitajte kako maslinovo ulje deluje protiv podočnjaka…

soda bikarbona za podocnjake

Soda bikarbona za lice upotreba

Kada je u pitanju soda bikarbona za lice, njena upotreba je neverovatna, jer osim što se preporučuje za čišćenje lica i to najčešće u formi pilinga, od nje možete pripremiti i neverovatnu masku za lice protiv akni, ali je i koristiti protiv podočnjaka. Takođe, odlično je prirodno sredstvo za beljenje zuba.

Svakako je najbolje da je koristite kao piling, a biće dovoljno da blago navlažite ruke koje ćete potom umočiti u sodu bikarbonu. Zatim istrljajte njome lice, isperite i nakon toga, po želji nanesite neku od prirodnih maski za lice.

Na isti način se koristi i soda bikarbona protiv akni, ali se u tom slučaju ostavlja da odstoji ne duže od 10 minuta na licu i nakon toga se lice ispere. Opšta je preporuka da osobe koje imaju problematičnu kožu na licu, koja je sklona aknama, ovu masku koriste jednom u 7 do 10 dana.

Maska za lice sa sodom bikarbonom

Maska za lice sa sodom bikarbonom se ili primenjuje na prethodno opisan način ili se doda i nekoliko kapi soka od limuna. Imajte na umu da je ova maska posebno namenjena onim osobama koje imaju masnu kožu na licu, koja je sklona pojavi akni i bubuljica.

Kokosovo ulje za podočnjake

Razlog zbog koga se preporučuje kokosovo ulje za podočnjake jeste što ono ima vrlo povoljan uticaj na kožu, uzevši u obzir da je jedno od boljih prirodnih sredstava za njenu hidrataciju.
Preporučuje se da se kokosovo ulje za podočnjake jednostavno, blago umasira, a zatim ostavi da deluje nekoliko sati, nakon čega može da se ispere mlakom vodom. Da biste imali što bolji efekat, a naročito ukoliko su vam podočnjaci baš izraženi, možete ovaj postupak ponoviti čak i nekoliko puta u toku dana, a potrebno je da to činite sve dok se oni potpuno ne uklone.

Ricinusovo ulje za podočnjake

Ako želite da koristite ricinusovo ulje za podočnjake, morate biti naročito pažljivi te bukvalno naneti par kapljica na predeo oko očiju, koje ćete zatim blago utrljati. Takođe, ne treba ni da preterujete sa korišćenjem ovog ulja, jer može da dođe do začepljenja pora, a što može da rezultira pojavom bubuljica i ostalih, ni malo prijatnih promena na koži.

Maslinovo ulje za podočnjake

Gotovo da ne postoji situacija u kojoj ovo ulje ne pokazuje svoja blagotvorna dejstva, pe ne čudi što se preporučuje i maslinovo ulje za podočnjake. Dovoljno je da umasirate u predeo oko očiju nekoliko kapi ovog božanskog ulja i vrlo brzo ćete primetiti prve rezultate.

Kantarionovo ulje protiv podočnjaka

Kako je poznato da ovo ulje ublažava bore, tako se smatra da može da se koristi i kantarionovo ulje za podočnjake. Efekte njegove primene bi trebalo vrlo brzo da uočite, jer će vaša koža uskoro biti blistava i podmlađena.