Australijanski Aboridžini su imali tajni sastojak među svojim prirodnim lekovima hiljadama godina. On leči toliko širok spektar oboljenja da može zameniti sve lekove koje koristite. Da li ste znali da ovaj magični sastojak ublažava upale, zaceljuje rane, ublažava bolove kod atritisa, upalu mišića i zglobova i još mnogo toga?
Taj magični sastojak dolazi od ptice emu, koja živi samo u Australiji – odgovaraju joj samo klimatski uslovi u nenaseljenim, pustinjskim delovima australije. Emu ulje je poznato širom sveta i koristi se kao bezbedan i efikasan prirodni lek za upale, rane, ožiljke, ekscem, suvu kožu i druge kožne bolesti.

Kako emu ulje utiče na Vašu kožu i telo?

Emu ulje sadrži lipide poput onih koje proizvodi gornji sloj kože. Ovo ulje se sastoji od skoro 100% trigliceridnih lipida, tipa masnoća sličnih masnim kiselinama koje proizvodi ljudska koža i upija ih brže nego druga ulja i kreme.

Forsit institut iz Bostona je objavio istraživanje o emu ulju i njegovim antiupalnim dejstvima, koja je pokazala značajan efekat kada se nanese na kožu. Rezultati su bili vrlo obećavajući. Emu ulje je značajno umanjilo otoke i upale u roku od 6 do 12 sati nakon mazanja kože njime.

Drugo istraživanje je pokazalo da primena ovog ulja odlično stimuliše regeneraciju kožnih ćelija i pomaže kod psorijaze, drugih kožnih oboljenja i artritisa.
ulje ptice emu

Značajan antioksidans i lek

Aboridžini koriste pticu emu hiljadama hodina u razne svrhe – kao hranu, za odeću, nakit i čak i njihovo ulje kao prirodni melem. Aboridžini su otkrili da je emu ulje efikasna zaštita od sunca kada se nanese direktno na kožu, da je hidrira, olakšava bolove u mišićima i zglobovima i brže zaceljuje rane.

Prirodni konzervans za ovo ulje je vitamin E. Takođe je dobar antioksidans i lek za razne bolesti. Emu ulje sadrži i:

– Vitamin A, poznat kao oksidans i po tome što oporavlja kožu

– Linolnu kiselinu, koja olakšava bolove u mišićima i zglovobima

– Oleinsku kiselinu, za koju je dokazano da regeneriše ćelije kože i sprečava bore

– Sapogene, koji omekšavaju kožu

– Terpine, poznate po antiseptičkim svojstvima

Maksimalno iskoristite blagodeti emu ulja

Emu ulje je 100% prirodan način da nahranite kožu, a izbegnete hemikalije i štetne aditive koje sadrže kozmetički proizvodi. Za razliku od drugih ulja, emu ulje uopšte ne sadrži fosfolipide, poput ljudske kože koja takođe ne proizvodi fosfolipide.

Kada koristite proizvode od ulja koji sadrže fosfolipite, koža prirodno pokušava da spreči njihov prodor u dublje slojeve. Ova „barijera“ ostavlja losion ili kremu na površini kože. Kako emu ulje ne sadrži fosfolipide, koža ga upija brže i dublje. Zbog toga kože postaje vlažnija i ulje je efikasnije od mnogih lekova i melema i omaže u ublažavanju bolova, jer lakše prodire do mišića i zglobova.

Kada se kombinuje sa drugim lekovima protiv bolova, poput mente, emu ulje im olakšava prodor direktno do mišića i zglobova i pomaže u ublažavanju upala, bolova u zglobovima i mišićima, ukočenosti i modrica.

Pošto emu ulje pomaže kod suve kože, njegova svojstva mogu da:

– Omekšaju i oporave suvu kožu na laktovima, kolenima i petama

– Omekšaju i hidriraju šake i uklone zanoktice

– Ublaže svrab i perutanje kod suve kože

– Zaštite lice i šake od vetra i hladnoće

Proizvodi za kožu na bazi emu ulja sadrže moćne antioksidanse, regenerišu kožu, sprečavaju nastanak i umanjuju postojeće bore. Kako ima uticaja i na podmlađivanje i na hidrataciju suve kože tako što hrani i oporavlja suvu i iritiranu kožu na licu, rukama i telu, proizvodi za negu kože na bazi emu ulja značajno umanjuju bore i sprečavaju nastanak novih i podmlađuju suvu, isperutanu kožu, koja se obično javlja sa starenjem. Dodatno, kao što je pomenuto, stvara „barijeru“ koja sprečava gubitak vlage iz kože.

Emu ulje ima još dobrih efekata osim lečenja i omekšavanja kože

Emu ulje možete koristiti za skidanje šminke. Dodajte nekoliko kapi ovog ulja u kupku kako bi Vam koža po celom telu omekšala.

Emu ulje možete koristiti za:

– Uklanjanje ožiljaka

– Opekotine

– Ožiljke od operacija i šavova

– Bolove u zglobovima

– Opekotine i pege od sunca

– Oporavak kože nakon operacije

– Oporavak kože nakon povrede

– Uklanjanje akni

– Sprečavanje nastanka ili uklanjanje strija nastalih tokom trudnoće

Kada kupujete proizvode na bazi emu ulja, naručujte ih od proverenih firmi. Da bi ulje bilo potpuno efikasno, mora se obrađivati po posebnim procedurama, na određenoj temperaturi.

Pošto je ovo ulje prilično skupo, ponekad se meša sa jeftinijim uljima što potrošač, naravno, ne zna i zato kupujte proizvode kompanija koje daju garanciju za efikasnost svojih proizvoda.

Uverite se i sami kako emu ulje ima višestruka blagotvorna dejstva i odličan je melem za upale, podlive, opekotine, bolove u mišićima i gubitak kose. 100% je prirodno, neotrovno i može se koristiti za sve tipove kože. Takođe pomaže kod artritisa, sprečava opadanje kose i još mnogo toga.