depilacija nogu

Depilacija nogu za oslobadjanje od neželjenih dlaka se radi raznim tehnikama -glatke i sjajne ženske noge su san svakog muškarca…depilacija nogu

U večitoj borbi žene i dlaka na nogama koriste se razne metode,neke su efikasnije i daju trajnije rezultate neke su neprijatne,neke skuplje…koje Vi tehnike koristite i da li ste probali sve?

DEPILACIJA NOGU VOSKOM
Sve žene idu na depilaciJu, neke češće neke ređe (obično pred more). Poprilično zgodna i jeftina metoda iako može biti bolna na nekim mestima (prepone). NeKi ljudi imaju kožu koja je osetljiva na depilaciju tako da savetujemO početnicima da prvo isprobaju vosak na jednom delu kože, pa ako je sve u redu nastavite. Što se tiče efikasnosti možemo slobodno reći da je ova metoda poprilično efikasna jer čupa dlalcu iz korena i time ga slabi. Nažalost morate sačekati da dlake dovoljno izrastu da bI ste ih ponovo depilirali što može biti neprijatno. Takođe vosak skida mrtve ćelije sa površine kože čineći je glatkom. Nakon depilacije bićete mirni 1-6 nedelja zavisno od tipa kože i brzine rasta vaših dlaka.

DEPILACIJA NOGU KREMOM
Tečna krema za depilaciju zapravo razbija proteinske strukture dlake uz pomoć kiseline rastvarajući dlaku odmah ispod kože. Lako primenljiva metoda koja traje svega 10-15 min. Nakon ovog tretrnana koža će vam biti super glatka. Nažalost metoda može biti naročito neprijatna za kožu zbog prisustva hemikalija i nije preporučljiva za osetljivu kožu. Nakon tretmana mirni ste obično 7 dana.

EPILACIJA
Red precizno postaviljnih nožića uklanja dlaku iz korena, čak i ako je veoma kratka. Veoma se lako koristi kod kuće i nije toliko lepljiva kao depilacija. Obično je veoma bolna pa je mnoge žene izbegavaju. Nakon jedne seanse možete da odahnete 1-4 nedelje zavisno od tipa dlake.

ELEKTROLIZA
veoma tanka igla se ubada u folikul dlake, a zatim se kroz nju pušta slab elektricitet koji oštećuje krvne sudove odgovonte za rast dlake. Osećaj je sličan električnom šoku. Ovaj metod je pouzdano sredstvo za trajno uklanjanje dlaka. Dlake na nezgodnim ali vidljivim mestima sada više neće biti problema bez obzira kakav je vaš tip kože i boja dlaka. Negativnih strana ove metode naravno ima. Procedura se izvodi jednu po jednu dlaku pa može znatno da potraje i zbog toga nije prepolučljiva za velike oblasti kao što su noge. Kontraindikovana je kod trudnih žena i veoma bolna. Ipak i dalje ostaje jedna od najboljih metoda za trajno uklanjanje dlake.

LASER
U ovoj metodi energija lasera se koristi u borbi protiv dlaka. Dlake u određenoj fazi rasta postaju veoma osetljive i mogu veoma lako postati ne funkcionalne u koliko se izvrši spoljni uticaj. Laserska energija koju smo usmerili na dlaku pretvara se u toplotnu i uništava folikul dlake.Tretman se radi u ciklusima zavisno od rasta dlakee. Proceduru mora obaviti kvalifikovana osoba u ordinaciji. Budite spremni da presedite bar 2-3 tretnana koji će se razvući i na nekoliko meseci. U međuvremenu možete se brijati ali ne i depilirati. Dobra strana je da može pokriti veća područija i traje znatno kraće od elektolize. Manje je bolna a rast dlaka se smanjuje nakon svakog tretmana. Negativna strana je da mnogi laseri još uvek ne mogu da tretiraju bele svetle i plave dlake, jer nemaju dovoljno pigmenta koji bi privukao svetlost. Ukoliko imate tamnu kožu pigment će apsorbovati nešto svetlosti i možete završiti sa opečenom kožom. Negativna strana je svakako cena koja može biti prilično visoka. Sama procedura je poprilično nova ali svi ukazuju da je izuzetno efikasna. Jedino što je neizvesno je potreban broj tretmana koji zavisi od tipa vaše kože i dlake.

BRIJANJE NOGU
Najpopularnija metoda uklanjanja dlaka, i definitivno najjeftinija.Jedino što vam treba je brijač, pena za brijanje i afteršejv losion. Metod mozete koristiti kada god vam je to zgodno pa čak i svakog dana ako je to potrebno. Vodite računa o posekotinarna i iritaciji kože i obavezno koristite losion. Da bi ste izbegli posekotine koristite električni brijač. Metoda je totalno bezbolna u koliko se ne posečete. Veoma je efikasna, ali za kratak vremenski period – dan ili dva.
Povezani tekstovi>>> Depilacija prepona intimne regije pazuha…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *