depilacija nausnica pazuha

Na šta treba obratiti pažnju kad se radi depilacija nausnica, pazuha, prepona, intimne regije gde je koža tanka ,osetljiva i sklona upalama…
depilacija nausnica pazuha
Depilacija nausnica
Kako se obavija depilacija nausnica?
Ako odlučite da odete u salon, kozmetičarka će vam toplim ili hladnim voskom, ili pak šećernom pastom (zavisno od toga šta joj zatražite), u tri poteza odstraniti dlačice. A ukoliko rešite da budete sami svoj majstor za depilaciju nausnica, nabavite flastere s voskom i protrljajte ih među dlanovima (oni su najpogodniji za ovu regiju) da se zagreju. Zalepite jedan tik ispod nosa, to jest iznad udubljenja koje pravi sredinu na gornjoj usni, pa pređite prstima preko njega kako bi bolje prionuo za kožu. Zatim ga naglo povucite u smeru suprotnom od rasta dlake. Ceo postupak ponovite na levoj pa na desnoj strani nausnice.
Na šta treba obratiti pažnju kod depilacije nausnica?
Bez obzira na to gde depilirate nausnice, u salonu ili kod kuće, kad čupate dlačice ispod nosa, otvorite usta i gornju usnu namestite kao da hoćete da je uvučete pod zube. A kad depilirate levu i desnu nausnicu, podvucite jezik pod tretiranu stranu usne pa njen ugao iskrivite nadole.
Mogući rizici kod depilacije nausnica
Ako ne zategnete dovoljno kožu, vosak vam se može povući s dlačicama i napraviti sitne, bolne rane, koje se, osim što ne izgledaju lepo, lako mogu inficirati.

Depilacija pazuha
Kako se obavlja dpilacija pazuha?
Ovu regiju ne biste smeli depilirati sami.
Najbolje je da odete stručnoj osobi, koj će vam objasniti kakav položaj da zauzmete, kako da zategnete kožu ispod ruke i slično. Zatim će va tu pravilno naneti vosak zalepiti traku i odsečno je povući u smeru suprotnom od rasta dlake.
Na šta treba obratiti pažnju kod depilacije pazuha?
Ukoliko neke dlačice ne iščupa iz prvog, eventualno drugog puta, kozmetičarka ne bi smela ponovo povlačiti traku s voskom. Sve što je preostalo uklonićete pri sledećoj depilaciji.
Mogući rizici kod depilacije pazuha
Kako znate, pod pazuhom je mnoštvo žlezda, čiji se rad pri neopreznom, snažnom ili ponovnom povlačenju trake može poremetiti. Takođe, visoki su rizici od infekcija. Kanal i ležište dlake ostaju otvoreni posle depilacije, pa znoj može ući u njih i zapušiti ih. Da se to ne bi dogodilo, prvih nekoliko dana nakon depilacije pazušnu zonu češće (otprilike tri do četiri puta dnevno) perite običnom vodom i posipajte talkom. Za to vreme ne upotrebljavajte dezodorans – pustite kožu da diše, a žlezde da neometano rade.

Depilacija prepona
Kako se obavlja depilacija prepona?
Ne postoji bogzna kakva razlika između salonskog i kućnog depiliranja prepona. štaviše, tehnika je maltene ista. Ono što je bitno jeste da vosak nanosite u smeru rasta dlake, a trake povlačite naglo, u suprotnom pravcu. Zato, pre svega, pratite kako vam rastu dlake. Dešava se da one u ovoj regiji idu u više pravaca, pogotovo ako su ranije brijane.
Na šta treba obratiti pažnju kod depilacije prepona?
Pazite da vam koža sve vreme bude čvrsto zategnuta. Pre nego što počnete nanositi vosak, deo koji tretirate razmaknite kažiprstom i palcem druge slobodne ruke i ne puštajte ga dok god ne povučete traku. U suprotnom, nećete iščupati sve dlake, pa ćete morati da ponovite ceo postupak.
Mogući rizici kod depilacije prepona
Ukoliko budete više puta povlačili trake, velike su šanse da napravite podlive i ranice, što je idealno tlo za razvoj infekcija.

Depilacija intimne regije
Kako se obavlja depilacija intimne regije?
Nije zgodno da se depilirate sami. Kakav god položaj da zauzmete, nećete uspeti baš sve neželjene dlačice da uklonite, niti da jednako izdepilirate celu intimnu regiju. Zato je bolje da odete u salon. Kozmetičarka će vam specijalnim soft voskom ili šećernom pastom uspešno iščupati dlake iz korena.
Na šta treba obratiti pažnju kod depilacije intimne regije?
Intimna depilacija zahteva besprekornu higijenu. Stoga ne sedajte direktno na sto, pod zadnjicu stavite parče čistog ubrusa, a od kozmetičarke zahtevajte da nosi sterilne rukavice. I ne ustručavajte se zbog toga, u pitanju je zaštita vašeg zdravija.
Mogući rizici
Osim što može ostaviti ranice i podlive za sobom, ke depilacija intimne regije – stidnih usana, medjice i područja oko anusa povećava rizik od urogenitalnih infekcija. Naime, stidne dlačice predstavijaju prirodnu barijeru mikrobima, nečistoći i znoju. A kad se u potpunosti odstrane, sve te čestice bez problema ulaze u ove otvore.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *