hidrogenizovana-voda

Zeolit je mineral koji ima mnoge blagodeti za kožu, zahvaljujući svojoj sposobnosti da veže toksine i nečistoće iz kože, kao i da osigura optimalni nivo minerala u koži. Zeolit se koristi u kozmetici kao aktivni sastojak koji prodire u dublje slojeve kože i stimuliše njenu regeneraciju, hidrataciju i zaštitu. Zeolit takođe smiruje iritiranu i upaljenu kožu, smanjuje crvenilo i bore, te poboljšava njen izgled i zdravlje. Predstavićemo neke od benefita 100% prirodne kreme sa zeolitom za kožu lica, kao i način njene primene.

Kako deluje krema za zeolitom na kožu lica

Krema za zeolitom deluje na kožu lica na više načina:

  • Čisti pore: Zeolit ima sposobnost da privlači i vezuje toksine, bakterije, višak sebuma i druge nečistoće koje se nalaze u porama kože. Time sprečava zapušavanje pora, nastanak akni i bubuljica, kao i upalne procese na koži.
  • Detoksikuje kožu: Zeolit takođe pomaže u eliminaciji toksina koji se nakupljaju u koži usled zagađenja, stresa, loše ishrane i drugih faktora. Time doprinosi regeneraciji i obnovi kože, kao i poboljšanju samog tena.
  • Hidrira kožu: Zeolit ima sposobnost da zadržava vlagu u koži, čime sprečava njeno isušivanje i dehidrataciju. Time čini kožu mekom, glatkom i elastičnom.
  • Umiruje kožu: Zeolit ima antiinflamatorno i antialergijsko dejstvo, što znači da smanjuje crvenilo, iritaciju, svrab i osećaj peckanja na koži. Time čini kožu umirenom i prijatnom na dodir.
  • Štiti kožu: Zeolit ima antioksidativno dejstvo, što znači da neutrališe slobodne radikale koji oštećuju ćelije kože i ubrzavaju njeno starenje. Time čini kožu otpornijom na spoljašnje uticaje i usporava pojavu bora, fleka i drugih znakova starenja.

Kako se koristi krema za zeolitom za kožu lica

Krema za zeolitom za kožu lica se koristi jednostavno i brzo:

– Prvo je potrebno očistiti lice od šminke i nečistoća pomoću blagog sredstva za čišćenje.

– Zatim se preporučuje umivanje lica hidrogenizovanom vodom. Radi se o novijem trendu u nezi kože koji obećava hidrataciju, sjaj i anti-age efekte. Hidrogenizovana voda je voda koja je obogaćena molekulima vodonika, koji imaju antioksidativna svojstva i mogu da neutrališu slobodne radikale koji oštećuju ćelije kože. Ovaj tip vode se može proizvesti pomoću specijalnih aparata za hidrogenizaciju vode

– Umivanje lica hidrogenizovanom vodom se preporučuje kao deo jutarnje i večernje rutine, nakon čišćenja kože. Voda se nanosi na lice blagim tapkanjem ili prskanjem, a zatim se ostavlja da se upije u kožu. Ovaj postupak može da poboljša elastičnost, teksturu i tonus kože, kao i da smanji bore, fleke i upale. Takođe, hidrogenizovana voda može da poboljša cirkulaciju krvi i limfe u koži, što doprinosi njenom zdravlju i sjaju.

– Zatim se na čistu kožu nanosi mala količina kreme sa zeolitom na celo lice ili samo na problematične delove i lagano se umasira kružnim pokretima. Osetićete kako vaša koža postaje mekša, svežija i zdravija.

Dakle, krema za zeolitom za kožu lica je savremeni, prirodni kozmetički proizvod koji nudi brojne benefite za lepotu i zdravlje kože. Ona čisti, detoksikuje, hidrira, umiruje i štiti kožu od različitih problema i spoljnih uticaja, održavajući njenu prirodnu ravnotežu. Njena primena je jednostavna i brza, a rezultati su vidljivi već nakon prvog nanošenja .Uživajte u blagodetima prirodne kreme za zeolitom za kožu lica!

Slika: pro100zdravo

Autor: Sanja Đukić