Akne se mogu pojaviti svuda na telu,a čelo je jedno od najuobičajenijih mesta za izbijanje akni.Treba naznačiti da je čelo deo T- zone,deo lica koje je veoma masno i sjajno.Ali postoje brojni razlozi koji prouzrokuju kompeksnost akni na čelu,na primer,genetski faktori,visok nivo napetosti,nebalansirana djeta,promene u nivou hormona, masna kosa kao i proizvodi za kosu i tako dalje.Šta više,smanjenjem potencijalnih okidača na tačkama na čelu zbog promene navika uz životni stil,možete učiniti da vaš deo čela izgleda čist,mlad i privlačan jos jednom.

Ako imate akne na čelu,iskoristite kućne lekove da ih se osobodite.S druge strane,kućni lekovi i prirodni tretmani za akne na čelu učiniće da akne na čelu brzo izčeznu bez ožiljaka.

akne

Osloboditi se akni na čelu – najbolji prirodni tretmani za akne i bubuljice na čelu

 

1. pokušajte da čelo perete bar dva puta dnevno antibakterijskim sredstvom za lice.Zaista, ovo će lečiti i sprečiti akne na čelu.

2. piling kože je od vitalnog značaja da bi pore bile čiste kao i da se spreče akne na čelu.Treba primetiti da piling lica,medjutim,služi kao uobičajeno sredstvo za skidanje izumrlih ćelija kože.

3. redovno pranje kose šamponom je osnovno dok lečite akne na čelu.

4. akne na čelu očistiće se naravno brže pod uslovom da držite vaše telo dobro hidrirano.Treba da pijete mngo vode tokom dana da bi koža bila dobro hidrirana kao i da se spreče akne.

5. uz to, ubrzajte cirkulaciju krvi većom aktivnošću.Svakodnevno redovno vežbanje doprinosi povećanju protoka krvi ka koži sto može da odigra ogromnu ulogu u lečenju i od velike je koristi da se brzo oslobodite akni na čelu.

Najbolji kućni lekovi za akne na čelu

Ako zelite da lečite blage akne u delu T-zone,možete primeniti jednostavne kućne sastojke koji su efikasni za lečenje akni.Činjenica je da redovna upotreba tih prirodnih proizvoda može brzo uništiti pojavljivanje akni na čelu.Ovi kućni lekovi za prevenciju kao i za lečenje akni na čelu mogu da budu efikasni kao i medikamenti za akne.

Limun za akne na čelu

upotreba soka od limuna na čelu poznata je kao jedan od najizvrsnijih prirodnih lekova da se brzo oslobodimo bubuljica na čelu.Ako ga redovno koristite,značajno će umanjiti nevolje sa aknama na čelu.

Ulje čajnog drveta za akne na čelu

treba značajno primetiti da još jedan savet o oslobadjanju bubuljica na čelu jeste upoteba ulja čajnog drveta.Ulje čajnog drveta pokazuje se kao odlično u tretiranju akni na čelu kao i akni uopšte.Treba jednostavno da uzmete pamučnu podlogu i potopite u vodu a onda dobro uvrnete.Šta radite sada? Samo stavite dve kapi ulja čajnog drveta preko i natopite na akne na čelu.Zaista ulje čajnog drveta ima antibiotička svojstva koja mogu da unište akne koje prouzrokuju bakterije.

Sok od korijandera za akne na čelu

Ako imate akne na čelu,sok od korijandera zajedno sa kurkuma prahom i sokom od nane treba koristii za bubuljice na čelu kao i držati preko noći.Ovo je jedan od izvrsnih kućnih lekova za brzo lečenje akni na čelu.

Sok od pšenične trave za akne na čelu

Za lečenje akni na čelu možete da pijete ćašu soka od pšenične trave.Treba primetiti neizmernu važnost upotrebe soka od pšenične trave u uspešnoj kontroli akni na ćelu.Ovaj uobičajeni tretman takodje pomaže da brzo nestanu ožiljci od akni.

Beli luk za akne na čelu

Nanesite sveže iseckani beli luk na deo čela.Ovaj domaći lek za akne na čelu doprineće da vaše bubuljice na čelu nestanu.Ipak neće biti ožiljaka.

Mleko za akne na čelu

Staviti sok jednog sveže iscedjenog limuna u veliku čašu kuvanog mleka I operite lice da bi se oslobodili bubuljica na čelu.Ovaj tretman kućnim lekom takodje odstranjuje mitesere kao i što suši lisnatu kožu na ćelu,bradi I nosu.

Soda bikarbona za akne na čelu

Jedna prihvaćena domaća maska za akne jeste soda bikarbona kao i voda.Ovu gustu masku možete da stavite na čelo redovno da se oslobodite akni na čelu,velikih pora,masne kože kao i mitesera.

Uprkos svemu ovome, ako imate velike akne na čelu,samo uzmite pastu od pmorandzine kore koju izgnječite u vodi.Posle toga stavite na deo čela da se brže oslobodite akni na čelu.Ipak, morate da ostavite smešu samo 5 minuta kao i isperete mlakom vodom.

Da se oslobodite akni na čelu, možete takodje da pokušate nekim od ovih prirodnih kućnih lekova.Ipak u ozbiljnim slućajevima bubuljica najbolje je da razgovarate sa dermatologom radi podrške i tretmana.