krema od puzeve sluzi

Možda i ne izgleda na prvi pogled tako, ali postoji sasvim dovoljno valjanih razloga zbog čega se baš pužev gel smatra jednim od vrhunskih kozmetičkih preparata.

Naime, istraživanja jasno pokazuju da je sastav sluzi ove životinje najsličniji sastavu ljudske kože, te se upravo zato i preporučuje koristiti najpre, gel od puževe sluzi za lice, ali je svakako dobro primenjivati ga i za negu problematične kože na drugim delovima tela.

Krema od puža

Bez obzira kakav da je kvalitet vaše kože, krema od puževe sluzi će, gotovo sigurno imati odličan učinak, ukoliko se koristi u skladu sa upitstvima.

Jedan od glavnih razloga zbog čega se baš gel od puža za lice preporučuje za upotrebu jesu komponente koje on sadrži, a na prvom mestu se misli na kolagen, te tako svako ko blagovremeno počne sa upotrebom ovog preparata vrlo brzo i uočava sve pozitivne efekte, jer mu koža postaje zategnutija i deluje svežije.

krema od puzeve sluzi

Jasno je da se gel od puževe sluzi pravi od izlučevina ove životinje, a u kojima se pored kolagena, nalazi i visok nivo vitamina C, A i B, ali je prisutan i alantoin, te drugi vrlo korisni elementi. Baš je to i razlog zašto se obično ova krema preporučuje u slučajevima kada se na koži javi iritacija.

Prvenstveno se krema od sluzi puža preporučuje za negu nešto starije kože, budući da ima izuzetno pozitivan učinak na ublažavanje bora.

Krema od puža za lice

Pored toga što se krema sa puževom sluzi primenjuje za svakodnevnu negu lica, ona je naročito korisna zato što ima gotovo istovetno dejstvo kao i neki prirodni piling.

Zapravo, zahvaljujući činjenici da sadrži i takozvanu glikolnu kiselinu, ova krema sa izuzetno velikim uspehom uklanja već odumrle ćelije kože lica, a uz to je i odlično sredstvo za umanjenje bora.

Smatra se da redovna upotreba ovog kozmetičkog preparata dovodi do značajno lepšeg izgleda kože lica, jer ona postaje svežija i zategnutija.

Puževa sluz za ožiljke

Iako se, generalno ovaj preparat može koristiti za umanjenje, pa i za trajno uklanjanje ožiljaka na bilo kom delu tela, ipak se pužev gel za ožiljke najčešće preporučuje tretiranje onih koji se nalaze na licu.

Razlog za to je vezan upravo za njegov sastav, uzevši u obzir da se u tom preparatu izuzev kolagena, nalazi i elastin, koji se zajedno smatraju idealnim borcima protiv ožiljaka različitog porekla.

Pužev gel za strije

Smatra se da su strije jedna od vrlo čestih neprijatnosti sa kojima se susreću, najčešće pripadnice nežnijeg pola, mada njihova pojava ne zaobilazi ni one osobe koje naglo izgube višak kilograma, bez obzira kom polu da pripadaju. Kako su strije vrlo neprijatne u estetskom smislu, mnogi traže najbolji način da ih se oslobode.

Upravo zato što sadrži sve sastojke koji su koži najpotrebniji, pužev gel za strije se smatra jednim od najboljih preparata, koji vrlo brzo pokazuju izuzetno pozitvine efekte u ovom slučaju.

Pužev gel za akne

Takođe se iznosi preporuka da se koristi pužev gel za akne, to jest za negu problematične kože. Opet je kao razlog za to navedena činjenica da se glikolna kiselina nalazi u ovom preparatu, a budući da je ona označena kao jedno od, možda najboljih sredstava za čišćenje, jasno je zašto ovaj preprat treba koristiti u tu svrhu.
Najbolje je pužev gel za akne koristiti neposredno pre spavanja, jer su tada efekti koje on ima i najizraženiji.

Krema od puža cena

U zavisnosti od proizvođača, ali i veličine pakovanja, svakako zavisi i cena. U principu se kreće od nešto manje od 1 000 dinara, pa do otprilike 1 800, koliko košta krema od puža u pakovanju od 250 mililitara.

Pužev gel iskustva

Ako pominjemo pužev gel, iskustva korisnika su, zaista mahom pozitivna. Jedino o čemu naročito treba voditi računa jeste poštovanje uputstva, koje je u pakovanju ovog preparata navedeno. Tačnije, tamo je navedeno da se ne preporučuje korišćenje kreme od puža kada je koža izložena uticaju sunčevog zračenja, jer možda može da dođe do određenih promena na njoj.

10 fascinantnih činjenica o puževoj sluzi koje bi trebalo da znate

Da li ste ikada pomišljali da ovi mekušci koji se služe sa biljnim maslacom mogu da vam pomognu da vratite sat unazad? E sad, nisu baš sama ova stvorenja u pitanju – ono što je stvarno važno je sluz koju ona luče. Kozmetički proizvodi sa puževom sluzi su trenutno glavni hit. Pre nego što se okrenete sa gađenjem, važno je da saznate zbog čega su u takvoj potražnji.

Puževa sluz (ili kozmetički naziv, pužev filtrat) prepuna je hranljivih materija, kao što su hijaluronska kiselina, glikoprotein, proteoglikan i peptidi bakra koji imaju antimikrobna svojstva. Sva navedena jedinjenja se česti sastojci u proizvodima za negu kože i dokazano su korisna za kožu. Ove supstance štite puževu kožu od oštećenja, infekcije, isušivanja i UV zračenja.

Puževa sluz sadrži od 91 – 98% vode. Sluz se filtrira više puta kako bi se dobila jača koncentracija i obezbedila čistoća. Na nekim proizvodima koji sadrže puževu sluz, stoji da sadrže čak 97% filtrata puževe sluzi. Međutim, konzistencija i kvalitet puževe sluzi takođe moraju da se uzmu u obzir, ako želite dobar proizvod.

Kozmetička puževa sluz se prikuplja od puževa koji se uzgajaju u laboratorijskim uslovima. Najčešće su u pitanju obični baštenski puževi, Cornu Aspersum (koji su ranije bili poznati kao Helix Aspersa), koji se u poljoprivredi smatraju štetočinama.

Pužev mucin* je najpoznatiji po svom delovanju na usporavanje starenja. (*Mucini su proteini visoke molekulske mase koje proizvode epitelna tkiva većine životinja, a glavna karakteristika ovih proteina je da formiraju gelove. – Prim. Prev.) On pospešuje proizvodnju kolagena i elastina, štiti kožu od slobodnih radikala, umiruje kožu, popravlja oštećena tkiva i vraća koži hidriranost. Može da se koristi za tretman suve kože, bora i strija, akni i rozacee, staračkih pega, opekotina, ožiljaka, uraslih dlaka pa čak i pljosnatih bradavica.

Filtrat puževe sluzi se mnogo koristi u korejskim preparatima za negu kože, kao što su serumi, maske za lice, ovlaživači i kreme za posvetljavanje tena. Većina preparata nije ni tečna ni gnjecava kao što možda mislite. Uglavnom imaju neutralan izgled, miris i teksturu.

Spa tretmani sa puževima su veoma popularni u Tajlandu, a praktikuju se i u drugim azijskim zemljama u kojima se gaji osećaj za lepotu, kao što su Japan i Koreja. Tokom spa tretmana, živi puževi se stavljaju na lice klijenta i puštaju se da šetaju.

„Uradi sam“ spa tretmani sa puževima ili preparati sa puževom sluzi se NE PREPORUČUJU.

Zapamtite da su puževi koji se koriste u spa centrima i u kozmetičkim proizvodima, profesionalno uzgajani i da je puževa sluz profesionalno prečišćena, dok oni u vašoj bašti to nisu.

Upotreba puževe sluzi za lepotu, datira još od drevne Grčke

Čuveni grčki lekar Hipokrat je stalno prepisivao izgnječene puževe i kiselo mleko za lečenje upala. Upotreba krema sa puževom sluzi je počela nedavno, kada su čileanski farmeri koji su uzgajali puževe za francusko tržište primetili da im je koža primetno ujednačenija.Preporučuje se da počnete sa malom količinom preparata sa puževom sluzi na određenoj površini kože, kako biste proverili da li ste alergični. Puževa sluz je nešto sa čim se, uostalom, vaša koža možda nije sretala. Preporučljivo je i da preparat koristite najmanje dve nedelje da biste u potpunosti uvideli koliko je koristan.