Ulje šipka ili ulje koje se idvaja iz semena grma divlje ruže je neverovatno lekovit i prirodan proizvod za kožu i kosu. Ulje šipka se uglavnom koristi kao prirodni proizvod za ulepšavanje. Ali pojedini delovi sveta, naročito Čile koristi ga generacijama zbog mnogo zdravstvenih koristi. Možete konzumirati ovo ulje ili ga nanositi spolja na kožu i kosu da bi se iskoristila njegova lekovita svojstva.

Nedavno urađena istraživanja su pokazala da mešavina podjednakih količina ulja šipurka i ekstrakta smeđih morskih algi (dnevna doza 6 g) pospešuje trošenje energije čak i kada mirujemo.U prilog ovome i podatak da je više od 150 gojaznih žena, koje su svakodnevno koristile ovu mešavinu, za 4 meseca izgubilo 5 kilograma. Osim toga ulje šipurka i ekstrakt morskih algi smanjuje masne naslage u jetri, nivo triglicerida u krvi i enzima jetre (transaminaze).

Ovo su najvažnija lekovita svojstva ulja divlje ruže (šipka):

1.Antibiotička svojstva
Ulje šipka ima izvanredna antibiotička svojstva koji mogu pomoći kod problema kao što je prehlada, kašalj ili temperatura(groznica). On jača imunitet i drži infekcije na distanci.
2. Kontrola težine
Kombinacijom ružinog ulja, šipka i soka od jabuke smanjuje se visok nivo šećera u krvi i visok nivo holesterola, koji su glavni razlozi gojaznosti.

ulje sipka divlje ruze
3.Ulje divlje ruže za suvu kosu
Ulje šipka čini kosu zdravom i jakom. Toplo ulje šipka kada se primenjuje na koži glave pomaže u zaglađivanju suve kose. Ostavite ovo ulje na sat vremena pre pranja kose. Redovna upotreba ovog ulja će vam dati meku, glatku i svilenu kosu. Ovo ulje može se koristiti čak i na farbanu i hemijski tretiranu kosu.

 

 

4.Hidratacija kože
Ulje divlje ruže takođe odlično funkcioniše i na koži i daje joj potrebnu količinu vlage. Ima esencijalne masne kiseline, kao što su linoleinske kiseline. To hidrira kožu, pomaže mu da ostane čvrsta, čuva je i hrani je dugo. To ublažava suve delove tela, kao što su usne, laktovi, kolena i tabani.

 

 

5.Ishrana za slabe nokte
Ulje šipka takođe pomaže u jačanju krtih noktiju. Povremenom masažom ulja šipka na takvim noktima jača ih i poboljšava njihov sjaj.

 

 

6.Ulje divlje ruže protiv peruti
Redovna upotreba šipak ulja na koži glave može se tretirati perut, što je neka vrsta suve kože. Samo masirajte kožu glave oko pola sata. Zbog hidratantnij svojstava ovog ulja, efikasno smanjuje perut.

 

 

 

7.Ožiljak i lečenje određenih regija
Hranljiva svojstva ulja šipka čine ga savršenim za lečenje strija, ožiljaka i tamnih mrlja na koži. Ovo ulje pomaže brže u lečenju raznih kožnih problema. Ono čini kožu mekom, glatkom i gipkom.

 

 

8.Odloženi znaci starenja
Ima odlična hranljiva i lekovita svojstva na koži. Zbog ovoga funkcioniše kao odličan sastojak za sprečavanje i lečenje prevremenog starenja kože. Ovo ulje pomaže u smanjenju pigmentacije i održava kožu zdravom.

 

 

 

9.Opekotine od sunca
U slučaju opekotina, može se primeniti ulje šipka na obolelo mesto i odmah dolazi do hlađenja. Ulje isceljuje izgorelu kožu i umiruje peckanje na obolelo mesto.

 

 

 

10.Vraća sjaj
Ako koristite redovno ulje divlje ruže, može vam pomoći da se vrati izgubljeni sjaj vaše kože.Takođe pomaže vašoj koži u smanjenju bora i podmlađuje je.

Ulje divlje ruže je savršeno rešenje za ljude koji traže prirodna rešenja za probleme kože i kose. To je prirodno, lako dostupno i jednostavno za korišćenje, što ga čini neophodnim svim ženama!