badem kalorije

Ubrzava mršavljenje, SKIDA SALO

Nivo ukupne telesne masnoće smanjuje se za čak 56 odsto, a mršavljenje na području stomaka ubrzava se za 50 odsto.

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a prema sprovedenim istraživanjima, svakodnevna konzumacija badema ubrzava postupak mršavljenja za čak 62 odsto.

Jedna porcija od oko 23 badema je sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama. Naime, za gubitak masnoće na stomaku Ključni su upravo proteini. Zato Su bademi sjajan izbor, jer osim što sadrže proteine, obiluju i gotovo svim nutrijentima koji su potrebni za brzo i zdravo otapanje suvišnih masnoća.

S druge strane, bademi, se sporo razgrađuju na dnevnom nivou ostavljaju dugotrajan osećaj sitosti, što će vas zaustavi u posezanju za hranom koja je na vašem organizmu nepotrebna. Bademi su i puni dijetalnih vlakana koja su neizostavna za pravilan rad sistema za varenje.

badem kalorije

Takodje, naučnici su dokazali da bademi uspešno smanjuju indeks telesne mase, pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi, a smanjuju rizik od nastanka sam brojnih bolesti, na primer bolesti srca, rak debelog creva, dijabetes itd.

Ako ne jedete ispravno, vaš stomak neće da postane ravniji, zato pazite na vreme unosa hrane, pravilnu i zdravu ishranu i svakodnevno vežbanje. Kombinacija tih faktora dovešće vas do željene telesne težine i zdravog tela.