Demi Mur i Madona ovu dijetu praktikuju već godinama

U poslednje vreme mnoge slavne ličnosti služe se dijetom baziranoj na smeni mesečevih mena, koja predstavlja neki vrstu detoksikacije. Njome za 24 časa možete skinuti i do tri kilograma. Demi Mur i Madona ovu dijetu praktikuju već godinama. Mesečeva dijeta, osim što skida kilograme, pomaže vam da uspostavite bolji kontakt sa samim sobom.

Vrlo je rigorozna, jer zahteva potpuno odricanje od čvrste hrane, a zahteva unošenje vode prilikom čega izbacujete sve toksine iz organizma.

Mesečeva dijeta bazira se na postu u toku 24 časa i to u periodu mladog meseca. Ovu dijetu možete držati i u toku smene drugih mesečevih mena, ali se najbolji rezultati postižu upravo u periodu mladog meseca.

dijeta meseceva

Kako Mesec pomoću svoje gravitacije utiče na plimu i oseku na Zemlji, tako utiče i na tečnost koja se nalazi u ljudskom organizmu. Poznato je da se najviše plime javljaju u periodu mladog meseca kad su Zemlja, Mesec i Sunce poravnati. Upravo se u tom periodu najlakše izbacuje tečnost iz ljudskog organizma, pa je period mladog meseca sjajan za post.

Budite tačni, što znači da pažljivo pratite lunarnu tabelu po kojoj ćete videti kada koja mesečeva faza počinje, a kada se završava. Tokom te jednodnevne dijete ne bi trebalo da unosite ništa osim tečnosti, a njena količina bi trebalo da bude ograničena na šest čaša (vodu doduše možete unositi u većim količinama).

Više>>> Zvanični program sprovodjenja mesečeve dijete

Možete unositi: vodu, nezaslađene biljne čajeve, prirodne sokove na bazi voća i povrća i jedna kafa. S druge strane, strogo je zabranjeno: bilo kakva cvrsta hrana, alkohol, kupovni sokovi, gazirana pića i mlečni proizvodi.

Saznajte više>>> Mesečeva dijeta iskustva

NAPOMENA: Saveti iz ovog teksta su informativne prirode i ne može svakom svaki režim ishrane da prija. U slučaju da uvidite da Vam mesečeva dijeta ne odgovara, potražote savete kod nutricioniste. Informacije proveravamo i molimo Vas da ih posmatrate samo kao smernice na putu ka dobrom zdravlju.