Kad se pokušavaš rešiti viška kilograma, vrlo je nerealno za cilj uzeti svakodnevno vežbanje • Ono što je zaista potrebno su mali ciljevi koje je lako pratiti i postići…

KAD dođe do mršavljenja, svi smo barem jednom postavili cilj koji iz nekog razloga nismo uspeli ostvariti – bilo da se radi o gubitku poslednja dva kilograma viška ili želji da izgledamo savršeno u nekom komadu odeće.

No, takav pristup nije dobar jer cilj nije dovoljno specifičan. Ono što je zaista potrebno su mali ciljevi koje je lako pratiti i postići. Isprobaj neke od ovih pet koji će ti pomoći da brzo izgubiš višak kilograma.

mrsavljenje

1. “Poješću dve šoljice povrća tokom ručka i večere.”

Ovo je jednostavan cilj koji je vrlo lako ostvariti jer daje uputstvo kako konzumirati više zdrave hrane (u ovom slučaju povrća). Odrediš li tačnu količinu, bitće ti mnogo lakše da zamisliš i realizuješ sve što poželiš.

2. “Vežbaću tri puta nedeljno.”

Kad pokušavaš da se rešiš viška kilograma, vrlo je nerealno za cilj uzeti svakodnevno vežbanje. Trening tri puta nedeljno deluje odlučno, no i dovoljno fleksibilno (lako ćeš ga prilagoditi uz sve druge obaveze na poslu, kod kuće, s porodicom…).

3. “Neću piti više od dva puta nedeljno i svaki put ću popiti samo dva pića.”

Ispijajući ukusna alkoholna pića unosiš više kalorija nego što verovatno misliš, pa je ovo odličan cilj za gubitak viška kilograma. Još jednom, trik je u tome da odrediš tačnu količinu koju nije teško realizovati.

4. “Kad poželim sok, radije ću popiti vodu.”

Više vode i manje zašećerenih sokova pomoći će ti pri svakodnevnom mršavljenju. Odredi sebi cilj ispijanja 8 do 10 čaša vode dnevno.

5. “Svaku noć spavaću 8 sati.”

Dobar san vrlo je bitan za zdravlje, pa tako i za mršavljenje. Ako sebi radi obaveza ne možeš omogućiti 8 sati sna, počni s odlaskom u krevet 30 minuta ranije.