Svaka dijeta zahteva ulaganje određenog napora u odricanje od omiljene hrane. Sada imate priliku da zaboravite na bilo kakvo mučenje organizma, jer postoji dijeta koja čisti vaše telo bez obzira šta unosite u njega…

Gojaznost je veliki problem 21. veka i ljudi se različitim dijetama bore protiv viška kilograma. Međutim, pored regularne prekomerne težine, nastale taloženjem masti, postoje i “lažni” kilogrami, koji potiču od nakupljanja vode u organizmu. Prvo bi trebalo njih da se otarasite.

Priroda je oduvek bila najbolja apoteka uz pomoć koje postoji mogućnost da se oduprete mnogobrojnim bolestima, ali i da smršate. Najbolji primer moći prirode krije se u jednostavnom napitku i pravilu 5-5-5, uz pomoć kojeg se već u prvih 5 dana možete rešiti takozvanih lažnih kilograma, piše portal Zadovoljna.

recept

Pravilo 5-5-5 se sastoji od jednostavnog napitka i nekoliko malih saveta kojih bi, ako želite da postigne maksimalni efekat, trebali strogo da se pridržavate.

Tri broja pet se odnose na brzinu pripreme od 5 minuta, trajanju tretmana od 5 dana i maksimalnim mogućim rezultatima, skidanju i do 5 kilograma.

Sastojci za napitak:

– šaka, odnosno oko 60 g svežeg peršuna;

– 1 limun;

– 1 čaša vode.

Postupak pripreme napitka:

– Peršun dobro operite, stavite u blender i usitnite. Dodajte sok od limuna i čašu vode i sve zajedno dobro izmešajte.

Primena pravila 5-5-5:

– Napitak popijte svako jutro čim se probudite, pre jela i pića.

– Postupak ponavljajte pet dana za redom, bez izuzetka.

– Nakon petog dana napravite pauzu od 10 dana i, po želji, ponovite postupak.

– Napitak ubrzava metabolizam i varenje, sprečava nakupljanje vode u telu i nadutost i pomaže organizmu da brže i efikasnije sagoreva masti i kalorije.

Napomena:

– Pravilo 5-5-5 neće u rekordnom roku da istopi nakupljenu masnoću, već će da ubrza metabolizam i da vam pomogne da brže dođete do željenih rezultata.

– Gubitak kilograma, koji ćete sigurno vrlo brzo da primetite na vagi, najviše se odnosi na nakupljenu vodu u telu i usporenu probavu, zbog koje se osećate naduveni i deblji nego što zaista jeste.

Upravo zbog toga se, prvih pet kilograma koje možete da izgubite nazivaju “lažni” kilogrami.