osecaj gladiPobedite osećaj gladi -Namirnice koje pomažu u kontroli i smanjenju apetita i osećaja gladi

Koliko ste puta sami sebi obećali da će te paziti na ishranu te se u početku držite plana, međutim, osećaj gladi ne možete pobediti i ne možete odoleti čokoladi, čipsu ili hamburgeru? Nakon toga sledi osećaj krivice, ponovni pokušaj dete i tako u krug.

Donosimo vam bolja i jeftinija rešenja koja se nalaze u vašoj kuhinji, a mogu vam pomoći u smanjivanju apetita i pri mršavljenju:

Jaje

Sigurno ste puno puta čuli “Jedno jaje snagu daje”. To je tačno. Ako doručkujete jaje u organizam unosite mnogo cinka, a i snižavaju nivo insulina čime ćete imati manji apetit.

Čili

Stanovnici Južne Amerike svoju hranu redovno začinjuju čilijem. Oni veruju ako neko jelo ima ukus ljući, ono je bolje za zdravlje. Naime, čili pospešuje sagorevanje kalorija i smanjuje osećaj gladi.

Paradajz

Savršena je u letnjim mesecima. Nakon što je pojedete dugo vremena osećaće te se sitima.

Oolong čaj

Kineski naziv za ovaj čaj je “crni zmaj”. Dokazano je da 5-6 šoljica ovog čaja uklanja suvišne kilograme i podstiče sagorevanje kalorija.

Maslinovo ulje

Poznato je kako je maslinovo ulje bogato nezasićenim masnim kiselinama koje utiču na lučenje hormona koji smanjuju osećaj gladi.

Vanila

Ako imate želju za čokoladom, umesto da posegnete za njom, upalite sveću s mirisom vanile. Pomoći će vam kako bi smanjili glad i smanjili potrebu za slatkišima.

Batat

U ovom slatkom krompiru nalazi se helianthus tuberosus, a ljudi koji ga konzumiraju smanjuju osećaj gladi. Uz to sadrži i kompleksne ugljene hidrate koji su neophodni ljudskom telu kako izvor energije.

Garcinie

Radi se o voću koje raste na drvetu koje se naziva mangostin te raste na jugu Azije. A u Indije se upotrebljava kao pomoć pri smanjenju kilograma.

Menta

Pomoći će vam da smanjite glad. Delotvorno smanjuje apetit čak i ako operete zube pastom koja ima ekstrakt mente.

Citrusi

Pored toga što su odlični za zdravlje i imunitet, mogu pomoći pri mršavljenju. Grejp, limun, pomorandža i drugo citrusno voće pomaže da voda duže u želucu, stoga je želja za hranom puno manja.