Saznajte:

– Limun za mršavljenje
– Topla voda i limun
– Maslinovo ulje
– Jogurt
– Zeleni čaj i limun
– Ren
– Divlji limun za mršavljenje

Iako se uglavnom setimo da koristimo limun kada se prehladimo ili nas zaboli grlo, dokazano je da je ovo južno voće jedan od najboljih saveznika za gubitak nagomilanih kilograma.
Uz to, limun čisti organizam, te stimuliše rad mnogih organa, naročito jetre i organa za varenje, a smatra se i da reguliše metabolizam, odnosno ubrzava ga.
Koristi se i u kozmetici, a posebno za negu kose i kože, jer otklanja perut, dok kožu čini čistom.

limun za mrsavljenje

Limun za mršavljenje najbolje kombinacije

Često se može čuti da se preporučuje koristiti limun za mršavljenje, te da su najbolje kombinacije u ovom slučaju : topla voda i limun, ren i limun, maslinovo ulje i limun, ali i zeleni čaj i limun, odnosno jogurt i limun. Ali to ne znači uvek da se spravljaju napici od ovih namirnica, već u pojedinim slučajevima znači da se preporučuje jednostavno unositi te dve namirnice zajedno kako bi se postigao bolji feketa za mršavljenje.
Bez obzira za koju kombinaciju da se odlučite dobro je da znate da se svakako preporučuje unositi limun i to najpre kao prirodno sredstvo za čišćenje organizma i ubrzavanje metabolizma.

Limun za mršavljenje

Kada se kaže limun za mršavljenje, obično je prva asocijacija limun i topla voda, mada postoje i mnoge druge varijante. Bilo kako bilo, koju god od navedenih kombinacija da odaberete, ona će sigurno imati efekta ukoliko uopšteno obratite pažnju na ishranu, odnosno pridržavate se određenog režima ishrane. A koji ćete režim odabrati zavisi od vaših životnih navika. Ono što, prema istraživanjima daje najbolje rezultate je čuvena Limun dijeta, u okviru koje se preporučuje unos samo jedne grupe namirnica za jedan obrok i to u kombinaciji : skrob za ručak, proteini za večeru. Naravno, moguće je i da jednostavno uvrstite limun za mršavljenje u svakodnevnu ishranu, a da ne vodite naročito računa o ishrani, ali imajte na umu da tada vrlo verovatno on neće imati pozitivan efekat na gubitak kilaže.

Topla voda i limun

Postoje indicije da topla voda i limun, bez dodataka bilo kog zaslađivača utiču na brže mršavljenje. Trebalo bi svako jutro, na prazan želudac da popijete isceđen sok od jednog limuna, koji pomešate sa 250 ml tople vode.
Vrlo je važno da imate na umu da ovako pripremljeni napitak treba piti polako, u gutljajevima i tek 30 minuta nakon toga doručkujete.
Pored toga što se topla voda i limun preporučuju za mršavljenje, važno je da znate da sok od limuna ima izuzetno pozitivno dejstvo na regulisanje probave, te da čisti nagomilane toksine iz organizma.

Maslinovo ulje i limun

Mada postoje indicije da maslinovo ulje i limun zajedno pomažu mršavljenju, ova kombinacija se češće preporučuje u slučajevima kada je jetra masna.
Međutim, ukoliko želite da smršate, trebalo bi da kao začine za svaku salatu, ali i za jela koja konzumirate koristite hladno ceđeno maslinovo ulje i sok od limuna.

Jogurt i limun

Kao i za prethodnu kombinaciju, tako i za jogurt i limun važi pravilo da ih treba koristiti odvojeno. Najbolje je koristiti toplu vodu sa limunom, a u trenucima kada osetite jaču glad dobro je da popijete čašu jogurta. Međutim, treba voditi računa o tome da jogurt u ovom slučaju nikako ne treba da bude mastan, a naročito se preporučuje ova kombinacija ukoliko u kasnijim večernjim časovima osetite glad.

Povezano>>> Limun dijeta za mršavljenje

Zeleni čaj i limun

Dobro je poznato da se čajevi koriste kao odlično prirodno sredstvo za mršavljenje, a jedna od boljih kombinacija je zeleni čaj i limun.
Čak se preporučuje da postepeno u potpunosti izbacite iz upotrebe kofeinske napitke, te da umesto njih unosite samo zeleni čaj, u koji bi trebalo da dodate sok od limuna. Ne zaboravite da se zeleni čaj i limun, za postizanje boljeg efekta za mršavljenje, konzumiraju u manjim gutljajima, kao i da se limun dodaje tek kada se čaj prohladi, jer će jedino tako zadržati sve lekovite supstance koje sadrži.

Slično>>> Limun i limunov sok za mršavljenje

Ren i limun

Možda zvuči neverovatno, ali ren i limun u kombinaciji sa medom se smatraju takoreći čarobnim napitkom za mršavljenje.
Da biste pripremili ren i limun za mršavljenje biće vam potrebno : 250 grama svežeg korena rena, 6 limunova i isto toliko supenih kašika domaćeg meda. Preporučuje se da limun bude organski gajen, jer se koristi sa sve korom.
Ren oljuštite i iseckajte na sitnije komade, kao i limun. Sve zajedno izmiksajte u blenderu, pa dodajte med.
Ovako pripremljen napitak čuvajte u frižideru, a uzimajte svakoga dana dva puta po jednu kafenu kašičicu i to neposredno pre obroka. Kura treba da traje ukupno 21 dan.

Povezano>>> Sasi voda za tanji struk i butine

Divlji limun za mršavljenje

U poslednje vreme se mogu naći sintetički lekovi na bazi divljeg limuna za mršavljenje. Međutim, uvek treba imati na umu da takva vrsta lekova gotovo uvek ima i negativne efekte, pa dobro razmislite da li ćete da ih koristite ili ne.

Saznajte više>>> 10 razloga da limun i topla voda budu vaš svakodnevni jutarnji napitak