lekovito bilje za mrsavljenje

Lekovito bilje može pomoći kad je potrebno mršavljenje jer podstiče metabolizam, smanjuje apetit i čisti krv. Kada se piju čajevi bez kofeina između obroka, unosi se potrebna tečnost i stiče utisak sitosti.
lekovito bilje za mrsavljenje
Najvažnija za mršavljenje je ipak ishrana a na vama je da smanjite broj unetih kalorija što znači količinu hrane u svakodnevnoj ishrani u čemu će vam pomoći i lekovito bilje smanjenjem apetita.Lekovito bilje je bio bolji izbor za mršavljenje od veštačkih preparata za mnoge osobe.Pored ishrane od važnosti može biti i povećanje fizičke aktivnosti jer se salo stvara zbog nesagorenih kalorija.Ako budete barem pola sata šetali svakog dana značajno ćete ubrzati mršavljenje ali i poboljšati zdravstveno stanje organizma.

Lekovito bilje i namirnice za mršavljenje

-Morač, kada se dodaje jelima kao začin zbog sadržaja anetola i terpena koji ubrzavaju metabolizam masti, koristi onima koji žele da smanje težinu.
-Čaj od koprive za mršavljenje: 8 grama koprive preliti sa pola litra ključale vode, ostaviti nekoliko minuta poklopljeno, ocediti i piti po pola šolje na svaka 3 sata.
-Čaj od ruzmarina i komorača: mešavinu od 2 kašičice komorača i 1 kašičice ruzmarina preliti sa pola litra ključale vode, ostaviti malo da odstoji, procediti i piti ujutru, umesto kafe.
-Čaj od lovorovog lista i maslačka: 2 do 3 lista lorbera i 2 kašičice maslačka preliti sa pola litra ključale vode, zasladiti medom i piti po želji.
-U sezoni grožđa, u trajanju od 3 nedelje, jesti pre obroka po 300 grama grožđa, a obroci treba da budu lagani i sa što manje masti i više grube hrane.
-Dva dana uzastopce jesti samo po 6 tvrdo kuvanih jaja, a sledeća dva dana po 600 grama kiselog kupusa.Ovo je neka kombinacija kupus dijete i dijete sa jajima a za većinu će biti potrebno nastaviti sa nekim od sledećih saveta za mršavljenje kako bi se skinuo još koji kilogram.
-Ujutru natašte piti čašu vode u koju je usuta kašičica jabukovog sirćeta, bez zaslađivanja. Kura traje oko 2 meseca.Ovo je poznata dijeta sa jabukovim sirćetom.
-Koren kantariona žvakati u toku dana ili piti čaj od njega — prirodno slatka dijeta sa malo kalorija.
-Zeleni čaj je najpoznatija lekovita biljka za mršavljenje pijte ga i kad smršate 2-3 puta dnevno kako bi sačuvali željenu težinu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *