kukuruzna svila

Da li ste znali da je kukuruzna svila pouzdano i potpuno bezopasno prirodno sredstvo za mršavljenje? Pored toga što obezbeđuje efikasno mršavljenje ako se pije kao čaj, kukuruzna svila je vrlo dobar diuretik i pomaže kod zastoja mokraće. Jako dugo se koristi kao lekovito sredstvo, a poznata je po tome što ne ostavlja štetne posledice na vaš organizam.

Kukuruz je na našim prostorima veoma rasprostranjena biljka pa zato nije teško ostvariti ovakav vid lečenja gojaznosti. Lekoviti deo biljke je kukuruzna svila, koju u lekovite svrhe treba odseći pre oprašivanja i osušiti na promaji. Takođe, ova biljka korisna je kao prirodni lek u lečenju bolesti mokraćnih puteva, bešike, upale bubrega, kamena u bubregu i reume.

Čaj od kukuruzne svile

U jednu šolju veoma vrele vode potopite jednu kašičicu kukuruzne svile i stavite da odstoji 5 do 10 minuta. U toku dana potrebno je popiti najmanje 5 šolja čaja u jednakim razmacima od po nekoliko sati. Čaj od kukuruzne svile nema štetnih dejstava tako da se može koristiti u dužem vremenskom periodu.