zdrava večera u restoranuProsečna večera u restoranu sadrži više od hiljadu kalorija. Bez straha! Održavati formu dok jedete van kuće nije teško. Samo treba da pazite šta naručujete. Dajemo vam šestsaveta za zdravu večeru u restoranu, da biste i dalje uživali u takvom obroku.

• Pazite šta PIJETE-time što niste naručili alkoholno piće spasili ste sebe od suvišnih kalorija. Naručite hladan čaj sa zaslađivačem ili vodu s limunom.

• Naručite SALATU – nećete pogrešiti. Napuniće vas s malo kalorija i dati vam dozu antioksidanasa zdravih za srce. Mudro izaberite preliv, radije prihvatite varijantu na bazi sirćeta i maslinovog ulja.

• Nemojte naručiti PREDJELO ako nije nužno – znate li da neka predjela imaju mnogo više kalorija i masti nego glavno jelo? Takođe, mnoga predjela su pržena i poslužuju se s teškim prelivima koja ćete dodatno uneti u vaš organizam. To nije zdrav način da započnete obrok!

• Izaberite NAJBOLJU vrstu hrane – naručite kuvanu hranu ili onu s roštilja, radije nego prženu. Ne samo što ćete uštedeti na unosu kalorija i masti, već ćete izbeći određenu vrstu masti koja preovladava u prženoj hrani. Umesto toga, naručite duplu porciju povrća uz jelo.Radije se držite sosa na bazi paradajza nego onih kremastih i uživaćete u manjem unosu kalorija. Zamolite konobara da vam sos posluži u odvojenoj posudi, pa tako možete da kontrolišete količinu koju unosite.

• Nemojte se PREJESTI – danas mnogi restorani poslužuju veće količine hrane nego ranije. Ako se o tome radi, ostavite deo sa strane čim dobijete jelo, pa ga ponesite kući. Ako ga odvojite pre nego što počnete s jelom, bićete u manjoj opasnosti da se prejedete.

• Recite NE slatkim i masnim desertima – umesto toga, naručite manje masne ili deserte s manje ugljenih hidrata, kao što ja kolač od sira. To su mudri izbori za zdraviji obrok, a ipak ćete dozvoliti sebi da završite jelo u slatkom tonu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *