Ne, niste se ugojili.

Upravo su brojke na vagi ono što obeshrabri mnoge ljude koji žele da smršaju.

U nastavku saznajte kada ne treba da stajete na vagu jer bi vas ona mogla prevariti.

Nedelju dana pre menstruacije

Od sedam do pet dana pre menstruacije telo zadržava vodu zbog hormonalnih promena u organizmu pa je zbog toga vaša telesna težina veća. Pričekajte drugi ili treći dan menstruacije ako se želite izvagati jer bi do tada telo trebalo izbaciti višak vode.

Jutro nakon vežbanja

Odlučili ste da ceo dan budete fizički aktivni kako biste maksimalno ubrzali proces mršavljenja. Sledeće jutro uzbuđeno krećete prema vagi uvereni da ste izgubili kilograme, ali vaga na opšte iznenađenje ne pokazuje nikakav ili jako slab napredak.

Vežbanje umara mišiće, a ponekad uzrokuje i male ozlede na njima pa im je itekako potreban oporavak. Nakon završetka vežbi u organizmu dolazi do ispuštanja raznih tečnosti koje potom isceljuju umorne mišiće. Upravo su te nakupljene tečnosti razlog zbog kog se kazaljka na vagi nakon vežbanja ponekad ne pomera. Zato s vaganjem nakon naporne fizičke aktivnosti morate sačekati dva dana.

Nakon slanih obroka

Poznato je da so i sve namirnice koje je sadrže podstiču zadržavanje vode u telu. Krivac za to je natrijum, element koji uz hlor sačinjava so. Ukoliko ste se najeli slane hrane, možete očekivati čak i blagi porast brojke na vagi stoga je i bolje da se ne merite 24 sata nakon takvog obroka.