jutarnja banana dijeta

10 najzdravijih međuobrokajutarnja banana dijeta
1. Pecivo – obično pecivo, najbolje integralno (zdravije je i duže ćete biti siti), bez punjenja i bilo kakvih dodataka. Na njega možete namazati niskokalorični sirni namaz. Ovakav obrok imaće oko 200 kalorija.

2. Banana – s ovim voćem ne možete da pogrešite. U sebi sadrži vrlo važan vitamin B6, zatim kalijum, magnezijum i ima 110 kalorija.

3. Mafini od mekinja – ovo je ukusan način da pojedete nešto zdravo.

4. Brokoli – bogat vitaminom C, kalcijumom, a kuvanjem na pari zadržaće sve zdrave sastojke. Nakon što ga skuvate, možete lagano da ga prepržite na maslinovom ulju i belom luku.

5. Dinja – još jedna namirnica bogata vitaminom C, puna je vode, a njena niskokaloričnost čini je savršenom za međuobrok.

6. Šargarepa – pojedite jednu šargarepu srednje veličine na dan i zadovoljićete dnevne potrebe za vitaminom A. Šargarepa će vas takođe zasititi i osvežiti.

7. Meksički pasulj – naravno nemojte da preterate, za međuobrok će biti dovoljno 100 grama kuvanog meksičkog pasulja, koji je pun vlakana savršenih za ubrzavanje varenja.

8. Mocarela – niskokaloričan i osvežavajući međuobrok.

9. Tunjevina – konzervisana u vodi može da bude savršen obrok ili međuobrok, posebno jer se u njoj nalaze velike količine vitamina B12.

10. Jogurt – odaberite jogurt s malo masnoća, jer onaj masniji neće dati željeni učinak. Važno je da s jogurtom u organizam unesete zdrave sastojke kao što je kalcijum.
Povezano Šta jesti za užinu za vreme dijete

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *